Gündem T.C kimlik no ile SGK prim sorgulama ve SSK gün sorgulama işlemleri

T.C kimlik no ile SGK prim sorgulama ve SSK gün sorgulama işlemleri

10.02.2016 - 09:28 | Son Güncellenme:

T.C. kimlik numarası ve E-Devlet şifresi ile SGK prim sorgulamanızı ve SSK gün sorgulamanızı yapabilirsiniz. Böylelikle çalışmaya başladığınız günden bu yana tüm sigorta bilgilerini edinebilirsiniz. Detayları haberimizde.

T.C kimlik no ile SGK prim sorgulama ve SSK gün sorgulama işlemleri

Sosyal Güvenlik Kurumu adı altında toplanan ülkemizde sosyal sigorta alanında hizmet veren bir kurumdur. Bu kurumlar çeşitli alanlarda vatandaşlara hizmet vermektedir. Oldukça elverişli bir kullanıma sahip olan bu kuruluşlar sizlerin yaptığı meslekler doğrultusunda vatandaşların girmesini sağlar. Çok çeşitli alanlara yayılmış olan meslekler bu şekilde düzenlenerek sosyal sigorta olarak ayrılırlar. Bizlerin bu kurumlardan bazı zamanlarda almamız gereken bir hizmet dökümü belgesi olur. Bu hizmet dökümü belgesini sizler en yakın Sosyal Güvenlik Kurumu binasından alabilirsiniz. Ancak ulaşım açısından sizler zor bir şehirde yaşıyor olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Kalabalık ve büyük bir şehirde yaşamını sürdüren vatandaşlar olarak sizler bu kurumdan hizmet alabilmek için binaya gidip işlem sırası almanız gerekir. Ancak bu sıranın ne zaman geleceği sizleri huzursuz edebilir. Çünkü bizler her birimiz gün içerisinde çalışmamız gereken belli saatler ve yapmamız gereken işlemler vardır. İşlemlerin her birine vakit ayırmakta sıkıntı çekebilirsiniz. Böyle bir durumda sizler en kısa en pratik bir şekilde işleminizi gerçekleştirmek istersiniz. Yapacak olduğunuz tek şey de bu alanda sizlerin yapacak olduğu şey gelişmelere ayak uydurmaktır. Ülkemizde son dönemlerde gerçekleşen teknolojik gelişmeler ile her alanda kendini ilerletmeyi başarmıştır. Beraberinde getirmiş olduğu yeniliklerle ve kolaylıklarla biz vatandaşların da ilgisini çekmeyi bilmiştir. Bizler hızla yayılan teknolojik gelişmelerin her an her yerden takip edebilme lüksüne sahibiz. Yani bizler artık öylesine büyük bir icatlara sahibiz ki her türlü alanda ki gelişmelere yakından ilgi duyabiliriz. Ve istediğimiz alanda ki yeniliklerden faydalanabiliriz. Bu gelişmeyi sizlere anlatmamızda ki amacımız, sizlerin bazı alanlarda ki işlemlerinizi bu yenilikleri kullanarak yapabiliyor olmanızdır. Öylesine büyük bir atmosferin içerisindeyiz ki sosyal, sağlık, eğitim gibi çok çeşitli alanlarda teknolojinin faydalarını görmekteyiz. Bizler vatandaşlar olarak her zaman bu gelişmelerden kolaylıkla yararlanabiliriz.

Haberin Devamı

Yazımızın ilk başında bahsetmiş olduğumuz gibi sizler Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet dökümü belgesi almak için o çileli yollardan geçmektense gelişen internetin sizlere sunduğu fırsatlardan yararlanabilirsiniz. Böylece sizler çok daha kısa bir süre zarfı içinde işleminizi yapmış olacaksınız hem de ilgili kurum binasında fazla kalabalık yaşanmayacak çalışan personellerin verimi artacak stres azalacaktır. Bunun gibi daha pek çok işleri kolaylaştıracaktır. Bu nedenle sizler internet sistemini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Şimdi ise sizlere interneti kullanarak nasıl hizmet dökümü belgesi alabilirsiniz onu anlatalım.

Haberin Devamı

SGK hizmet dökümü belgesi sigortalı olan vatandaşların sigortaları hakkında en ufak ve en ince detayları içerisin bir belgedir. Bu belgeyi almak aynı zamanda SSK sorgulama yapmaktır. Her iki işlemde sigortalı vatandaşların sigorta bilgilerini içerir. İçermiş olduğu bilgilerin detaylıyla ve anlatımıyla vatandaşlar tarafından bu hizmet dökümü belgesi oldukça fazla önemsenmek te ve sigorta sorgulama işlemleri de kullanılmaktadır. Tüm online işlemlerin tek bir merkez adı altında toplandığı vatandaşlara sunulan mükemmel bir nitelikteki çalışma kapasitesiyle e-Devlet bu hizmeti vatandaşlara sunmuştur. E-Devlet sistemi sayesinde yine aynı şekilde SGK hizmet dökümü işlemini de yine aynı bu e-Devlet sistemi üzerinden yapabilmeniz mümkündür. Bu hizmet doğrultusunda sizler de sigortanıza dair her türlü en ufak bilgiye dahi kolayca ulaşmanızı sağlayabilirsiniz. İstediğiniz türde bilgiye rahatlıkla sahip olabilirsiniz. Tüm detayları en ince ayrıntısına kadar öğrenme şansı bulabilirsiniz. Bu uygulama üstelik çok pratik ve hızlıdır. Bu açıdan bakıldığında da vatandaşlar tarafından çok tercih edilmesinin bir sebebi olarak gösterilebilir. Kamu alanında bir hizmet olan ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından vatandaşlara sunulmuş olan SGK hizmet dökümü işlemleri için vatandaşlar web sitesini kullanmaları gerekir. Bu dijital platformdan destek almanız için sizlerin öncelikle sisteme giriş yapmanız gereklidir. Bunun için de bir e-Devlet şifresi temin etmeniz gerekir. En yakınınızda bulunan bir postaneye giderek bu şifreyi alabilirsiniz. Sizlere verilen e-Devlet şifresi ile ve de T.C. kimlik numaranız ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Hemen ardından sistem otomatik olarak sizlerin şifresini yenilemenizi ister. Yani edinmiş olduğunuz şifre ile sisteme bir kez giriş yaparsınız. Ardından kişisel belirlediğiniz şifre ile işlem yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Resmi site olan web adresine girişinizi gerçekleştirdikten sonra sizlere sunulan hizmetler kısmını ekranda sol köşede bulabilirsiniz. Üzerine tıklayarak sizler işlem yapacağınız kurumun adını seçiniz. Daha sonra buradan ‘’4A Hizmetler’’ ‘’4B Hizmetler’’ ‘’4C Hizmetler’’ olarak üç başlık gelecektir. Hangi kuruma bağlı iseniz ı kurumun başlığını seçiniz. Ardından sizler kişisel kimlik bilgilerinizi sisteme girdiğiniz takdirde büyük kolaylıkla sorgulamanızı başlatabilirsiniz. İşte bu kadar kolay bir şekilde hizmet dökümü belgesini yazıcı ile çıkarabilirsiniz.