Gündem T.C Kimlik No İle SSK-SGK Hizmet Gün Dökümü ve SGK-SSK Prim Borç Sorgulama

T.C Kimlik No İle SSK-SGK Hizmet Gün Dökümü ve SGK-SSK Prim Borç Sorgulama

19.05.2015 - 11:46 | Son Güncellenme:

SGK sorgulama sistem üzerinden T.C kimlik no ile SSK prim gününüzü SGK hizmet gün dökümünüzü sorgulama yaparak kolayca öğrenebilirsiniz. SGK sorgulama işlemini yapabilmek ve SSK sigorta prim borç bilgilerini sorgulayabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

T.C Kimlik No İle SSK-SGK Hizmet Gün Dökümü ve SGK-SSK Prim Borç Sorgulama

Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital hizmetleri ile internette SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri oldukça pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan online hizmetleri ile sigorta mükellefleri kolay bir şekilde sigorta işlemlerini gerçekleştirebilme fırsatına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetlerine resmi web sitesindeki online hizmetler menüsünden erişim sağlanabiliyor. Sigorta mükelleflerinin dijital platform üzerinde sigorta işlemlerini son derece pratik bir şekilde yapabilmelerine yardımcı olan Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulamaları arasında özellikle de şifresiz olarak SGK hizmet dökümü sorgulama yapılabilmesini sağlayan E-SGM uygulaması öne çıkıyor. Sigorta mükelleflerinin güncel sigorta bilgilerini şifresiz olarak öğrenebilme fırsatına sahip olabildikleri E-SGM uygulaması geçici olarak kullanılamıyor. Sigorta mükellefleri Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulamasından TC ile SSK sorgulama işlemlerini ise kısa bir süre sonra uygulama yeniden aktif olarak hizmet vermeye başladığında yapabilme fırsatına sahip olacak.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

SİGORTA SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUMUYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Bu kapsamda Sigorta mükellefleri E-SGM uygulaması üzerinde sigorta sorgulama işlemleri için ana ekrana ulaşabiliyor. Ana sayfa üzerinde yer alan hizmet bilgisi kategorisi içerisinde bağlı bulunan sigorta koluna göre seçim yapılarak sigorta sorgulama işlemleri online olarak tamamlanabiliyor. Dijital platform üzerinde sigorta mükellefleri dilerlerse E-SGM sisteminden SSK sorgulama işlemlerini şifresiz olarak yapabilme imkanına sahip olabiliyor. Böylelikle sigorta mükellefleri hafta sonu tatilleri gibi olmadan çok daha pratik bir şekilde 7 gün 24 saat sigortalarına ilişkin olarak güncel bilgileri internete erişim sağlayabilme fırsatına sahip olabiliyor. Günümüzde sigorta mükellefleri oldukça yoğun bir şekilde bu dijital hizmetleri kullanıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından E-SGM uygulamasında gerçekleştirilmekte olan bakım çalışması dolayısı ile sigorta mükellefleri uygulamaya erişim sağlayamıyor.

Haberin Devamı

Bu sebep dolayısı ile de günümüzde sigorta mükellefleri dijital platform üzerinde sigorta sorgulamalarını geçici bir süreliğine sadece e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilme imkanınasahip olunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-Devlet sistemi üzerinde yer alan online hizmet uygulamaları ile sigorta mükellefleri daha güvenli ve daha pratik bir şekilde güncel sigorta bilgilerine ulaşabilecekleri sorgulamalarını gerçekleştirebiliyor. Sosyal Güvelik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sisteminde bulunan online hizmet uygulamaları aracılığı ile SGK sorgulama işlemlerinin yapılabilmesi için sigorta mükelleflerinin e-Devlet sistemine giriş yapmaları gerekiyor. E-Devlet sistemi üzerinden yer alan tüm hizmetlerden yararlanabilmek için sigorta mükelleflerinin sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Bu kapsamda sigorta mükellefleri dijital platform üzerinde türkiye.gov.tr adresinden kolay bir şekilde erişim sağlayabildikleri e-Devlet sisteminde giriş işlemleri ana sayfa üzerinde yer alan ‘sisteme giriş’ ekranından 4 farklı yöntem kullanılarak, sigorta sorgulama işlemleri yapılabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-Devlet sistemindeki online hizmetlerini kullanabilmek için sigorta mükelleflerinin ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

Sisteme giriş yapan sigorta mükellefleri son derece pratik bir şekilde güncel sigorta bilgilerine ulaşabilecekleri SGK sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sisteminin ana sayfasında bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetlerine alfabetik sıralı olarak listeli kamu kurumlarının bulunduğu e-hizmetler kategorisinden ulaşılabiliyor. Sigorta mükellefleri e-Devlet sisteminde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı sigorta kolları için ayrı olarak hazırladığı uygulamaları kullanarak SGK sorgulama işlemlerini son derece pratik bir şekilde gerçekleştirebiliyor. SGK sorgulama işlemlerinde sigorta mükellefleri öncelikli olarak bağlı bulundukları sigorta kolunun e-Devlet sistemindeki seçeneklerini bularak burada hizmet bilgisi seçeneğine tıklaması gerekiyor. Böylelikle güncel sigorta bilgilerine son derece pratik ve kolay bir şekilde erişim sağlayabilme fırsatına sahip olabiliyor. Bu sigorta mükellefleri sigortalarının sigorta sicil numarası, sigorta müstahaklık durumu, işe giriş ve çıkış tarihleri, işe ilk giriş tarihi, güncel prim ödeme gün sayısı, güncel hizmet süresi, dönem bazında prim ödemeleri ve toplam kazanç gibi sigortanın en önemli bilgilerinin güncel ayrıntılarına kolaylıkla ulaşabilme imkanına sahip olabiliyor. Bu neden ile de günümüz modern çağında sigorta mükellefleri tarafından dijital platformda yer alan e-Devlet sistemindeki Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmetleri kullanıyor.