The Others Talat'tan CHP'ye sert çıkış: Retçi

Talat'tan CHP'ye sert çıkış: Retçi

20.11.2016 - 13:21 | Son Güncellenme:

KKTC'nin ikinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs'ta çözüm ihtimalinin arttığını kaydetti ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kıbrıs açıklamasını üstü kapalı sert sözlerle eleştirdi.

Talattan CHPye sert çıkış: Retçi

Talattan CHPye sert çıkış: Retçi

Haberin Devamı

KKTC'nin ikinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs'ta çözüm ihtimalinin arttığını kaydetti ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kıbrıs açıklamasını üstü kapalı sert sözlerle eleştirdi. Talat, CHP'yi çözüm karşıtı olmakla suçladı.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Talat, "Kıbrıs'ta çözüm ihtimalinin artmasının ardından, Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk hayırcılara, Türkiye retçilerininin de katılmaya başladığını" savundu. Talat, "Ne ittifak ama, inadına çözüm, ınadına barış" dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, AK Parti hükümetinin Kıbrıs politkasını eleştirmiş ve şöyle demişti; "Böyle giderse Kıbrıs'ı da verecekler. Binali Yıldırım'ın dikkatini çekiyorum. Kıbrıs'taki gelişmeleri yakından izliyoruz. Kıbrıs'ı aldık, Beşparmak Dağları'na CHP'nin milliyetçiliğini yazdık. Orada şehitlerimiz var. Kan döktük orada. Bu ülkenin bağımsızlığı için. Sen kalkacaksın, Kıbrıs'ın büyük bir kısmını onlara teslim edeceksin. Buna izin veremeyiz."