Tatil Ayasofya'nın maskotu Gli

Ayasofya'nın maskotu Gli

27.11.2018 - 10:29 | Son Güncellenme:

Dünyanın en önemli yapılarından biri olan Ayasofya her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. Türkiye'nin de en çok ziyaret edilen müzelerinden biri olan Ayasofya, kedi nüfusuyla da meşhur. Bu kedilerden en ünlüsü 14 yıldır Ayasofya'nın sakini olan Gli.

Ayasofyanın maskotu Gli

Ayasofya, 15 asırdır İstanbul'un en önemli simgesi olarak kentin tarihinde yaşanan her olaya tanıklık etmiş bir yapı. Günümüzde de Türkiye'nin en çok ziyaretçi çeken müzelerinden biri olan Ayasofya her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlamaya devam ediyor.

Haberin Devamı

İçinde Roma'dan, Viking askerine, Haçlı komutan Enrico Dandolo'nun mezar taşına ve Osmanlı hat sanatına kadar birbirinden farklı kültürlere ait izler taşıyan Ayasofya turistler için her daim kentin en ilgi çekici noktalarından biri olmayı başarıyor. Ayasofya'nın bir diğer özel yönü de aslında İstanbul ile de özdeşleşen kedileri.

Ayasofya'nın avlusunda ve içinde gezinen çok sayıda kedinin içinde kuşkusuz en ünlüsü Gli. 14 yıldır Ayasofya'da yaşayan ve milyonlarca turistin ziyaretine tanıklık edip fotoğraflanan Gli, Ayasofya'nın da maskotu konumunda. Gli'nin şöhreti son olarak yabancı basına kadar da ulaşmış durumda.