Tatil Machu Picchu gizemini koruyor...

Machu Picchu gizemini koruyor...

22.08.2017 - 12:36 | Son Güncellenme:

100 yıl öncesine kadar hiç kimsenin varlığından haberdar olmadığı kent, bugün "Dünyanın Yeni Yedi Harikası"ndan biri. Günümüzde binlerce turistin ziyaret ettiği Machu Picchu hala gizemini koruyor.

Machu Picchu gizemini koruyor...

Machu Picchu modern insanı büyülemeye devam ediyor. Peru'da, Ant Dağları'nın sırtlarında kurulan kent, turist akınına uğruyor. 15. yüzyılda bölgede hakimiyet sürdüren İnka İmparatorluğu tarafından kurulan kent çözülememiş birçok gizemi barındırıyor. Bunların başında da kentin kurulma amacı ve o yükseklikte nasıl kurulduğu soruları akla geliyor.

Haberin Devamı

Machu Picchu antik kentinin inşası sırasında kullanılan mühendislik teknikleri konusunda pek bir bilgiye sahip değiliz. Sıklıkla depremlerin yaşandığı bölgede yüzyıllar önce inşa edilmiş bu evler sapasağlam ayakta kalmayı başarmış. Ağırlığı 100 tonu bulan taşları herhangi bir harç malzemesi kullanmadan başarılı bir şekilde birleştiren İnkalar bugün de hayranlık uyandırmaya devam ediyor.

Turistlerin iyi bir fotoğraf karesi yakalamak adına 2430 metre yüksekliğe tırmandığı And Dağları'nda bulunan Machu Picchu Antik kenti, Peru'nun bir numaralı turizm bölgesi olma özelliğini de koruyor.