Siyaset TBMM HDP'lilerin iddiasına el attı

TBMM HDP'lilerin iddiasına el attı

15.06.2016 - 17:21 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın evine baskın yapıldığı iddiasına ilişkin, "Ben de konuyu araştıracağım. TBMM Başkanı ile görüşeceğim." dedi.

TBMM HDPlilerin iddiasına el attı

Figen Yüksekdağ'ın evine baskın yapıldığı iddiası, TBMM Genel Kurulu'nun gündemine geldi.

Haberin Devamı

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, TBMM Genel Kurulu'nda yerinden söz alarak, Ezilenlerin Sosyalist Partisi'ne (ESP) yönelik operasyonlar kapsamında, HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ'ın evine baskın yapıldığını öne sürdü.

Baluken, "6 milyon oy almış bir siyasi partinin eş genel başkanının evine yapılan baskın, açık hukuksuzluğun ötesinde alçak bir haydutluktur. 6 milyonunun tamamının evine yapılan baskın demektir. Demokratik siyaseti tamamen tasfiye etmeye çalışan, kaosu, çözümsüzlüğü ve savaşı derinleştirmeye çalışanların ortaya koydukları haydutluk örneğiyle karşı karşıyayız. Bir akıl tutulması ve hukuksuzluk örneği kamuoyuna gösteriliyor. Yangına benzinle giden bir anlayışla karşı karşıyayız. Çevremiz bu şekilde otoriter, diktatoryal baskı rejimiyle kurmak isteyenlerin hazin sonuyla dolu. Bu talimatı verenleri, yanı başımızda olan hazin sonları incelemeye davet ediyorum." diye konuştu.

Haberin Devamı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da söz alarak, iddiayı bir internet sitesinde gördüğünü belirterek, "Devletin terörle mücadele adı altında herkesi potansiyel terörist algısı içinde değerlendirmesi kabul edilemez. İddia vahimdir. Bir siyasi partinin genel başkanının evine bu baskının belki bir güvenlik kuvvetleri içerisindeki işgüzarlıktan kaynaklanmış olması da söz konusu. Ama bu şekilde değil de planlı ve sistematik bir süreç işletiliyorsa, ülkenin barış ortamı için bu, devlet eliyle barış ortamına vurulmuş bir darbe olarak da değerlendirilebilir." değerlendirmesinde bulundu.

Konunun hassas olduğunu vurgulayan Altay, "TBMM'nin ivedilikle bilgilendirilmesi gerekir. Bunu da hükümetin yapması gerekir. Ben de hükümetin vakit kaybetmeden Genel Kurulu bilgilendirmesini talep ediyorum." dedi.

Birleşimi yöneten Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ise "Ben de konuyu araştıracağım. TBMM Başkanı ile de görüşeceğim." ifadesini kullandı.