Bursa TEKNİK ÜNİVERSİTEYE TEYDEB DESTEĞİ

TEKNİK ÜNİVERSİTEYE TEYDEB DESTEĞİ

19.06.2014 - 14:22 | Son Güncellenme:

.

TEKNİK ÜNİVERSİTEYE TEYDEB DESTEĞİ

TÜBİTAK’ın temel işlevleri arasında bulunan endüstriyel araştırma ve teknolojileri teşvik etmek ve üniversite-sanayi ilişkilerini geliştirmekle görevli Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB), Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) öğretim üyelerinin hazırladığı bir projeye daha destek verdi.
BTÜ’nün sanayinin meselelerine çözüm bulma hedefi doğrultusunda gerçekleştirdiği projelerden biri olan “Dört Pistonlu Yarı Hermetik Soğutma Kompresörü ve Test Düzeneğinin Geliştirilmesi” başlıklı proje de TÜBİTAK’tan destek almaya hak kazandı. BTÜ, Doğa Bilimleri Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yusuf Ali Kara’nın yürütücüsü olduğu ve Gökçeler Soğutma Sistemleri A.Ş. işbirliğiyle hazırlanan TEYDEB-1507 kapsamındaki projenin toplam bütçesi beş yüz bin lira olarak belirlendi.
Araştırmacı olarak BTÜ öğretim üyeleri Doç. Dr. Deniz Uzunsoy ve Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Lekesiz ’in görev aldığı proje, BTÜ’nün 2014 yılı içerisinde hazırlayarak çeşitli kuruluşlardan destek aldığı 12.nci proje oldu.