Teknoloji Apple Kulaklık Girişini Neden İstemiyor?

Apple Kulaklık Girişini Neden İstemiyor?

27.06.2016 - 15:59 | Son Güncellenme:

Bu yıl Apple tanıtacağı yeni iPhone’da büyük bir yenilik görebiliriz. O da klasik 3.5 mm’lik kulaklık girişlerini görememek olabilir. Peki neden?

Apple Kulaklık Girişini Neden İstemiyor

Şirket basitçe her dünyadaki her bilgisayarda ve telefonda yer alan girişi kullanmayarak kullanıcıların yeni kulaklıklar veya sinir bozucu adaptörler kullanmak zorunda bıraksın. Bu soruya verilecek bir dolu cevap var.

Haberin Devamı
Farklı Dedikodular Dolanıyor

Apple’ın yeni kulaklık girişi dijital ses kalitesi olarak mükemmel olabilir veya Beats serisi kulaklıklarını daha fazla satmak için olabilir. Diğer bir taraftan iPhoneları daha da inceltmek için olabilir. Ancak bir çok insan dijital ses ile beraber gelen değişikliği duyamayacak bile ve Beats satışlarında fena değil. Şu anda satışta olan iPhone Nano’nun 3.5 mm’lik kulaklık girişi bulunuyor ve yine de iPhone 6’dan daha ince. 2017 yılında çıkacak olan iPhone modellerinde büyük yenilikler olması bekleniyor yani bu sonbaharda çıkacak olan iPhone’da çok büyük bir değişiklik görmeyedebiliriz.

Şirketin baş tasarımcısı Jony Ive 2017 yılında tek parça cam gibi gözüken iPhone tasarlamak istiyor. Bu telefonda büyük bir ihtimalle ana ekran tuşu olmayacak ve parmak izi sensörü ekranın içerisinde yer alacak. Apple telefonun özellikle alt kısmını inceltmek istiyorsa ve daha büyük ekran için burada kesinlikle burada yer açması gerekiyor. Şirketin geliştirdiği Lightning girişi 3.5 mm’den çok ince sayılmaz ama kesinlikle çok daha kısa. Bunun bir yararı dokunabilir.