Teknoloji Cepte Ekran Savaşlarının Yeni Galibi Kim?

Cepte Ekran Savaşlarının Yeni Galibi Kim?

27.02.2013 - 10:54 | Son Güncellenme:

Cepte tablet ve telefon arası yeni formatlar kullanıcıların dikkatini çekiyor.

Cepte Ekran Savaşlarının Yeni Galibi Kim

3,5 inç’lik ilk nesil iPhone’dan sonra sürekli olarak artan ekran boyutu savaşında, Apple geri de kalsa diğer üreticiler bu savaşı kıyasıya sürdürüyor. Galaxy S III ve HTC One X modelleri ile standartlaşan 4,7 inç ekran boyu, Samsung’un tepe cihazı Note 2’nin 5,5 inç’lik ekranı ile değişmiş ve markanın uzun süre bu konuda tek olmasına sebep olmuştu.

Haberin Devamı

Cepte 6,1 inç dönemi mi başlıyor?

Dünya Mobil Kongresinde tanıtılan Huawei Ascend Mate ise 6,1 inç’lik 720p çözünürlüklü ekranı ile bu savaşın Note 3 çıkana kadar ki yeni galibi oldu. Huawei Ascend Mate 8,1 mega piksellik kamera ile geliyor. Huawei’nin kendi üretimi dört çekirdekli işlemcisi 1.5GHz hızında çalışıyor ve 4050 mah kapasiteli pil ile geliyor. Kıyaslama açısından Note 2’ nin pil gücü 3100 mah. Magic Touch adı verdikleri yeni nesil kapasitif ekran, eldiven ile de dokunarak kullanıma müsaade ediyor, yani soğuk kış günlerinde elleriniz üşümeyecek.

Android 4.1.2 ile gelecek olan cihazın en önemli özelliklerinden biri de çift Wi-Fi alıcısının olmasıyla 150 Mbps gibi çok yüksek hızlarda internete bağlanabilmenizi sağlaması. Tabii internet hızınızın elverdiği ölçüde.