Teknoloji Facebook AR tarafında yeni ve önemli bir adım daha atıyor

Facebook AR tarafında yeni ve önemli bir adım daha atıyor

19.03.2021 - 11:09 | Son Güncellenme:

Facebook uzun zamandır artırılmış gerçeklik için çalışmalarını sürdürüyor haliyle farklı ürünler ve cihazlar da geliştiriyor. Facebook akıllı bileklikleri için yeni bir kullanım şekli paylaştı.

Facebook AR tarafında yeni ve önemli bir adım daha atıyor

Facebook aktif bir şekilde 2019 yılından beri artırılmış gerçeklik için çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle CTRL-Labs tarafında yaptığı çalışmalar geleceğe yönelik oluyor. Facebook insanların sinir sinyalleri ile çalışan yeni bilekliğinin neler yapabildiğini paylaştı. 

Haberin Devamı

Facebook artırılmış gerçeklik bilekliğinin işlevselliğini gözler önüne seriyor

Şirketin paylaştığı videoda yazma, kaydırma ve okçuluk simülatörü gibi pek çok oyunu oynamak mümkün hale geliyor. Bu akıllı bileklikler, dokunsal geri bildirim de sunuyor ve temel el izleme seçeneklerini daha duyarlı hale getiriyor. 

Facebook AR tarafında yeni ve önemli bir adım daha atıyor

Videonun yanında bir de Facebook Reality Labs, bilekliklerin prototipi üzerindeki çalışmalarını bir blog yazısı olarak yayımladı. En basit haliyle bu cihaz, kolay etkileşime girilen, güvenilir ve uygulaması kolay olan temel hareketleri kullanıcılara sunuyor. Microsoft'un HoloLens'ine benziyor olsa da yine de bu cihaz ondan pek çok noktada ayrılıyor. 

Facebook artırılmış gerçeklik tarafındaki gelişmelerle ilgili araştırmaları destekliyor zira ilerleyen yıllarda bu alanın çok daha önem kazanacağını düşünüyor. Bu cihazın en büyük avantajı, takılıyken kullanıcıya elinde sanal bir buton varmış gibi hissettirmesi ve kontrol sağlaması oluyor.