Teknoloji Facebook, Messenger'da artırılmış gerçeklik efektlerini kullanıma sundu

Facebook, Messenger'da artırılmış gerçeklik efektlerini kullanıma sundu

14.12.2017 - 14:26 | Son Güncellenme:

Facebook, artırılmış gerçeklik çıkartmalarını Dünya Efektleri adıyla Messenger'a getirdi. Dünya Efektleri adlı araçla kullanıcılar, kamera çerçevesi içindeki fotoğraf ve videolara gerçek zamanlı, üç boyutlu nesneler ekleyebiliyor.

Facebook, Messengerda artırılmış gerçeklik efektlerini kullanıma sundu

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Facebook, Snapchat'in genç kullanıcı kitlesini kendi tarafına çekmek için yeniliklere devam ediyor. Facebook, daha önce Snapchat'te gördüğümüz 3B artırılmış gerçeklik efektlerini Dünya Efektleri (World Effects) adıyla Messenger platformuna getirdi.

Facebook, ilk artırılmış gerçeklik platformunu bundan sekiz ay önce F8 adını taşıyan geliştirici konferansında duyurmuştu. Kullanıcılar, Facebook Spaces ile üç boyutlu nesneler çizebilmenin yanı sıra sanal gerçeklik formatında olmak üzere Facebook'ta fotoğraf veya video paylaşabiliyor ya da Messenger videoyu kullanarak arkadaşlarıyla görüntülü arama gerçekleştirebiliyordu.

Dünya Efektleri ile kullanıcılar, kamera çerçevesi içindeki fotoğraf ve videolara gerçek zamanlı, üç boyutlu nesneler ekleyebiliyor. Efektler arasında kalp, ok, üç boyutlu robot ve tek boynuzlu at bulunuyor. Çıkartmalar, kameraya bağlı değil, görüntüdeki nesneye bağlı olarak çalışıyor.

Haberin Devamı

Kullanımı da oldukça kolay. Messenger kamerasını açıp çekeceğiniz şeyi belirleyin. Daha sonra arttırılmış gerçeklik çıkartmasını kare üzerinde istediğiniz yere ekleyin.

Facebook Direktörü Ficus Kirkpatrick konuyla ilgili, "Biz, sanatçıların, yazılımcıların, markaların ve daha çok içerik üreticisinin büyüleyici AR deneyimleri tasarlamalarını ve paylaşmalarını istiyoruz. AR Studio’yu tüm üreticilere açarak AR’ı günlük hayatın bir parçası haline getirmeye yönelik adımlar atıyoruz" dedi.