Teknoloji Facebook’ta Yeni Bayrak Krizi!

Facebook’ta Yeni Bayrak Krizi!

07.12.2015 - 17:08 | Son Güncellenme:

Facebook son dönemlerde bayrak krizleri ile gündeme geliyor. Paris'te yaşanan terör olaylarından sonra benzer saldırılar yaşayan ülkelerden tepkiler alan Facebook yeni bir bayrak krizi ile gündemde. İskoçlar için önemli bayram...

Facebook’ta Yeni Bayrak Krizi

Facebook son dönemlerde bayrak krizleri ile gündeme geliyor. Paris'te yaşanan terör olaylarından sonra benzer saldırılar yaşayan ülkelerden tepkiler alan Facebook yeni bir bayrak krizi ile gündemde. İskoçlar için önemli bayram niteliği taşıyan St. Andrew's günü internette de kutlanıyor. Google St. Andrew's günü için özel bir Doodle hazırladı. Facebook ise farklı bir yol izledi ve İskoç kullanıcılarının kafasını bayrak tercihi ile biraz karıştırdı. İskoçya'da ki insanlar Pazartesi günü bayramlarını Facebook'ta İskoç bayrağı veya St. Andrew's simgesi yerine Romanya bayrağı ile kutladı. İskoçya'nın kutsalı St. Andrew gününde Romanya'ya bağlandı.

Haberin Devamı

Belki bu yapılan güzellik Romanyalılar için bir anlam ifade etse bile İskoçyalılar için sadece kafa karışıklığı demek oldu. Pazartesi gününden sonra ise İskoç kullanıcılara mavi beyaz İskoç bayrağı ile durum güncellemesi opsiyonu getirildi.