Teknoloji Facebook’tan 10 Yaşındaki Çocuğa Ne Verdi?

Facebook’tan 10 Yaşındaki Çocuğa Ne Verdi?

04.05.2016 - 14:16 | Son Güncellenme:

Facebook’a üye olamayacak kadar küçük olan 10 yaşındaki çocuk şirketin fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram’ı hackleyerek Mark Zuckerberg’ü etkilemişti.

Facebook’tan 10 Yaşındaki Çocuğa Ne Verdi

Helsinki’de oturan Jani isimli bu dahi çocuk bir güvenlik açığını ortaya çıkardığı için Facebook tarafından 10.000 dolar ile ödüllendirildi. Jani’nin bulduğu açık yüzünden sosyal medya platformunun kodları kullanılarak paylaşılan içerik veya kullanıcı hesapları silinebiliyordu. Finli gazete Ilthaleh’e açıklama yapan Jani sosyal medya platformundan istediği herhangi birini hatta Justin Bieber’ı bile silebileceğini açıkladı. Basın sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre Jani bulduğu açığı bildirmek için Facebook ile e-posta üzerinden iletişime geçti. Bunun üzerine şirket test için bir gönderiye yorum yaptı ve Jani bu gönderiyi evinden sildi.

Haberin Devamı

Açık hemen Şubat ayında kapatıldı ve Mart ayında teknoloji devi Jani’ye bu açığın giderildiğini ve bu keşfi yaptığı için ona para ödülü vereceğini bildirdi. Jani kazandığı bu para ile kendisine yeni bir bisiklet, futbol eşyaları ve kardeşleri için yeni bilgisayar almak istediğini açıkladı. Jani ayrıca sosyal medya devinin güvenlik açıklarını keşfeden insanlara ödül dağıttı ödül avcılığı programında daha önce ödül kazanmış 13 yaşındaki birini geçerek bu listedeki en genç insan oldu.

Program 2011 yılında uygulanmaya başladı ve bugüne kadar 800 kişiden fazla araştırmacıya toplamda 4.3 milyon dolardan daha fazla para dağıttı. Sadece 2015 yılında 210 araştırmacıya 936.000 dolar dağıtıldı.