Teknoloji Google'ın hatası ülke genelinde internetin kesilmesine neden oldu

Google'ın hatası ülke genelinde internetin kesilmesine neden oldu

29.08.2017 - 15:55 | Son Güncellenme:

Google'ın neden olduğu bir hata Japonya'daki milyonlarca kişinin internete erişmesine kısa bir süreliğine engel oldu. Hatanın çözülmesinin ardından insanlar internet bağlantılarında ciddi yavaşlamalar yaşadı.

Googleın hatası ülke genelinde internetin kesilmesine neden oldu

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Geçen hafta, Google'ın yaptığı bir hata nedeniyle Japonya'nın neredeyse yarısı kısa bir süre internet erişimini kaybetti. Hata fark edildi ve birkaç dakika içinde düzeltildi, ancak etkileri birkaç saat yavaş internet bağlantılarına yol açtı. Etkisi Japonya İçişleri ve İletişim Bakanlığı tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatılmasına kadar gitti.

Sorun cuma öğlen saatlerinde meydana geldi. Google'ın yaptığı bir hatayla, internet trafiğinin Google üzerinden yönlendirilmesi için büyük miktarda IP adresi mevcutmuş gibi görünüyordu. Bununla birlikte, bu IP adresleri aslında Japon İnternet servis sağlayıcılarına aitti. Bu yüzden, Japonya için tasarlanmış çok miktarda trafik, Verizon gibi büyük internet servis sağlayıcıları tarafından Google'a gönderildi. Ancak Google bir hizmet sağlayıcısı değil ve trafiği yönlendirmek için değildi. Bu nedenle Japonya için gönderilen trafiklerin tamamı hiçbir yerde gönderilemedi.

Haberin Devamı

Bağlantı bir saat içinde geri yüklendi, ancak çevrimiçi ticaret, finans sektörü ve diğer endüstrilerde çok ciddi problemlere yol açmadı. Aslında büyük bir felaketin eşiğinden dönüldü. Kesinti ile ülkenin önde gelen internet servis sağlayıcılarından KDDI ve NTT Communications ise olaydan en çok etkilenen kurumlar oldu. Google özür dileyip sorumluluğu tamamen üstlense de ülkenin İçişleri Bakanlığı ve Haberleşme Bakanlığı gün içinde gelen binlerce şikayet sonrasında olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bir Google sözcüsü Asahi Shimbun'a "Şebeke için yanlış bilgi verdik ve sonuç olarak sorunlar yaşadık. Bilgileri sekiz dakika içinde değiştirdik. İnternet kullanıcıları arasında rahatsızlıktan ve endişeden dolayı özür dileriz" dedi.