Teknoloji İnsanlık yararına teknoloji yarışması

İnsanlık yararına teknoloji yarışması

10.01.2024 - 15:39 | Son Güncellenme:

Teknolojinin toplumsal açıdan yararlı uygulamalarla insanlığa hizmet etmesinin kritik öneme sahip olduğu günümüzde özgün projelerin yarışacağı İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması için başvurular başladı.

İnsanlık yararına teknoloji yarışması

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında AFAD yürütücülüğünde düzenlenen yarışmada katılımcılardan insan hayatını etkileyen her alanda, yapılacak yenilik ve teknolojik gelişmelerle uygulanabilir projeler ortaya koymaları bekleniyor. Yarışma, sağlık ve ilk yardım, afet yönetimi ve sosyal inovasyon olmak üzere 3 farklı kategoride düzenleniyor.

Haberin Devamı

Teknolojik ve ekonomik açıdan dezavantajlı bölgelerde sağlık ve ilk yardım, afet yönetimi ve sosyal farkındalık alanlarına ilişkin sorunları çözmek, bu bölgelerde hayatı kolaylaştırmaya yönelik çalışmalar ortaya koymak, teknolojileri özgün ve millî kaynaklar ile hayata geçirmek temel hedefler arasında yer alıyor.

Teknolojinin sosyal potansiyelini ortaya çıkaracak projelerin topluma fayda ve kolaylık esasına göre değerlendirileceği yarışmaya Türkiye ve yurt dışında öğrenim gören tüm ilköğretim, ortaokul, lise (açık öğretim dahil) ve üniversite öğrencileri (lisans, ön lisans, yüksek lisans, doktora ve açık öğretim dahil) ile mezunlar katılabiliyor. Başvuru tarihi 20 Şubat’ta sona erecek olan yarışmada 3 kategorinin 3 farklı seviyesinde toplam 1 milyon 170 bin TL ödül verilecek.    

Haberin Devamı

İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışmasına katılarak projelerini girişime dönüştüren gençlerimiz özgün çalışmalarıyla göz dolduruyor. 2021 TEKNOFEST’te İnsanlık Yararına Teknoloji, Sağlık ve İlk Yardım Kategorisinde finalist olan KODGEM ofis çalışanlarının yaşam kalitesini artıran, giyilebilir teknolojilerle sağlıklı duruşa sahip olmalarını ve düzenli olarak egzersizler yapmayı kolaylaştıran cihazlar ve uygulamalar geliştirdiler. TEKNOFEST Girişim Programı 2. Dönem Mezunu da olan KODGEM, 21 ülkeye ihracat yaparak 500.000 TL den fazla gelir elde etti. Yeni ürünler üzerinde çalışmalarını tamamlayan KODGEM 9-12 Ocak 2024 tarihlerinde ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenecek olan dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES'de yer alarak ürünlerini tanıtacak.