Teknoloji Instagram'daki bağlantılarınızı Messenger’a ekleyebileceksiniz

Instagram'daki bağlantılarınızı Messenger’a ekleyebileceksiniz

09.04.2018 - 12:05 | Son Güncellenme:

Instagram'daki bağlantıları Messenger’a ekleyebilme özelliğinin bu hafta sonu Türkiye'de de kullanıma sunulacağı açıklandı. Kullanıcılar sekme altında yazan yeni “Instagram’a Bağlan” seçeneği üzerinden bağlantılarını Messenger’a aktarabilecek.

Instagramdaki bağlantılarınızı Messenger’a ekleyebileceksiniz

Aralık ayından beri test aşamasında olan Instagram’daki bağlantıları Messenger’a ekleme özelliğinin bu hafta sonu Türkiye’de de aktif hale getirileceği açıklandı. Kişiler bölümünde beliren “Instagram’a Bağlan” seçeneği ile dikkatinizi çeken Messenger, bu seçeneğe bastığınızda Instagram profilinizin ön izlemesini yapıyor. Bu ön izleme sonucunda , Messenger’a Instagram profilinizi ekleyebilir ve sonraki adımda da Instagram’daki kişilerinizi ve bağlantılarınızı Messenger’a otomatik olarak aktarabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yapılan aktarım sonucunda, sizi konuşma başlatmaya teşvik eden Messenger, güncellenen kısma eklediğiniz kişileri göstermesiyle birlikte bildirimi de ortadan kaldırıyor.

Güncellenen bu özellik ile Facebook, rakipleri olan WhatsApp ve Instagram’ın önüne geçebilmek adına Messenger’ın kullanım oranını arttırmaya çalışıyor. Bunun nedeni Aralık ayından itibaren Türkiye’de de dahil olmak üzere 6 ülkede Instagram Direct’i ayrı bir uygulama olarak sunan şirket, geçtiğimiz haftalarda Instagram’ın mesajlaşma bölümünü doğrudan Direct uygulamasına yönlendirmeye başlamıştı.