Teknoloji iPhone 12 Pro Max siparişi verdi kutudan 'elmalı yoğurt' çıktı!

iPhone 12 Pro Max siparişi verdi kutudan 'elmalı yoğurt' çıktı!

02.03.2021 - 09:59 | Son Güncellenme:

Özellikleriyle üst düzey bir deneyim sunmak için piyasaya sürülen ailenin büyük ve güçlü üyesi iPhone 12 Pro Max, listelerde yüksek puan almasıyla takdir toplamıştı. Bunlara ek olarak zaman zaman yaşanan 'telefon aldı kutudan başka bir şey' çıktı olaylarına bir yenisi daha eklendi.

iPhone 12 Pro Max siparişi verdi kutudan elmalı yoğurt çıktı

Nilay Kamu/Milliyet.com.tr

Haberin Devamı

iPhone 12 Pro Max ailenin en güçlü üyesi. Dikkat çeken özelliklerle ve büyük ekranıyla kullanıcılarla buluşan telefon oldukça yüksek fiyatlara satılıyor. Buna ek olarak Çin'de ilginç bir olay yaşandı. Çin'de bir kadın iPhone 12 Pro Max siparişi etmişti ancak aldığı kutudan 'elmalı içecek' çıktı. Olay Çin merkezli sosyal medya platformu Weibo üzerinden bir video ile paylaşıldı. Konu hakkında yakalanan bir şüphelinin kuryelik yaptığı ve iPhone siparişini bir kutu elmalı içecek ile değiştirdiğinden şüpheleniliyor. 

iPhone 12 Pro Max yerine 'elmalı içecek'

Global Times'ta yer alan haberde Weibo üzerinden konu hakkında paylaşım yapan kadın, kısa süre içinde milyonlarca kişiye ulaşmayı başardı. Yaşanan olay sonrası gelen yorumlarda kadının 'daha ucuz iPhone almak için tercih ettiği sitenin güvenilir olmadığı' yorumları yapılsa da kadın sahte bir iPhone almadığını çünkü yaklaşık 1.563 dolarlık bir ödeme yaptığını ve Apple'ın resmi internet sitesinden aldığını söylüyor.

Haberin Devamı

Aynı kadın günler önce yaptığı bir alışverişte de benzer bir tecrübe yaşadığını anlatıyor. Özel üretim bir spor ayakkabı alan kadın, boş kutu ile karşılaşmış. Weibo üzerinden duyurulan olay sonrası Çin polisi de harekete geçti. Daha sonrasında 'aynı tecrübeyi yaşayan başkaları' varsa olaya el atılacak ve organize bir dolandırıcılık vakası mı yaşanıyor araştırılacak. 

iPhone 12 Pro Max siparişi verdi kutudan elmalı yoğurt çıktı

Daha önce de benzer vakaları okumuştuk. Amazon gibi güvenilir bir internet sitesi üzerinden PlayStation 5 satın alan bazı kullanıcılar 'pilavlık bulgur' ile karşılaşmıştı. Şaşkınlık yaratan olay sonrası Amazon duruma el atmış ve müşterilerinin zararını karşılayacağını duyurmuştu. Bu yeni olayda ise Apple tarafından ya da kadının alışveriş yaptığı siteden henüz bir açıklama gelmiş durumda değil. Yaşanan bu olay aslında internet üzerinden alışveriş yaparken güvenilir siteleri tercih etmek gerektiğini kanıtlıyor.