Teknoloji Karşınızda İlk "Nokia"sız Windows Phone: Lumia 535

Karşınızda İlk "Nokia"sız Windows Phone: Lumia 535

11.11.2014 - 12:45 | Son Güncellenme:

Bir süredir Microsoft’un Nokia markasını yokederek çıkartacağı akıllı telefon modeli merak ediliyordu, işte karşımızda Lumia 535.

Karşınızda İlk Nokiasız Windows Phone: Lumia 535

Microsoft’un firmasının mobil cihazlar bölümünü satın aldıktan bir süre sonra, tüm akıllı telefon ürünlerinden Nokia ismini kaldıracağını biliyorduk. Microsoft artık sadece kendine daha uygun olan ve Microsoft Lumia markalarını kullanıyor. Bu uygulamayı da ilk kez gördüğümüz akıllı telefon modeli oldu.

Haberin Devamı

giriş seviyesindeki fiyatı ve özellikleri ile, telefonundan çok fazla performans beklemeyen kullanıcılara hitap ediyor. Klasik Lumia renkleri ve canlılığını uygun fiyat ile birleştiren modelinin 960 x 540 çözünürlükte (qHD) 5 inç’lik IPS ekranı (220 ppi), dört çekirdekli 1.2 GHz Snapdragon 200 işlemcisi, 1 GB belleği, 5 megapiksellik ana kamerası ve yine 5 megapiksellik geniş açı sağlayan ön kamerası (selfie ve video görüşmeler için) bulunuyor.

Windows Phone 8.1 Denim işletim sistemi ile gelecek telefonun 23 günlük bekleme zamanı epey etkileyici görünüyor. Ayrıca ekran Corning Gorilla Glass 3 ile korunuyor ve microSD kart yuvası ile 8 GB olan yerleşik hafızası 128 GB kadar yükseltilebiliyor. Microsoft müşterilerine, akıllı telefon ile kullanmak için bedava 15 GB kadar da bulut depolama alanı veriyor.

Haberin Devamı

ABD’de ve Avrupa’da değil, gelişmekte olan pazarlara sahip Çin, Hong Kong ve Bangladesh gibi ülkelerde satışa çıkacak. Yaklaşık 140 Dolar’lık fiyatı ile ucuz telefonların daha çok satıldığı ülkelere yönelik tasarlanmış.

Yazarlar