Teknoloji Kilo vermek için sadece bu ikisine sahip olmazı yeterli!

Kilo vermek için sadece bu ikisine sahip olmazı yeterli!

13.02.2015 - 17:35 | Son Güncellenme:

Vücuda fiziksel olarak hasar verme potansiyeli bulunan akıllı telefonlar son yıllarda sağlık konusuna pek bir eğilir oldular.

Kilo vermek için sadece bu ikisine sahip olmazı yeterli

Yaptıkları, aslında oldukça şirin şeyler: Adımlarımızı sayma, koşularımızı hesaplama, gerektiğinde GPS kullanarak sonuçları harmanlayarak rapor çıkarma, kaç kat inip çıktığımızı bize söyleme, yediklerimizi ve içtiklerimizi hesaplayarak aldığımız kaloriyi bize bildirme gibi pek çok özelliği var artık cebimizdeki bu cihazların.

Haberin Devamı

Bunların aynısını ya da daha azını yapan akıllı saatler ve bileklikler çıktı, çıkmaya devam ediyor. Peki bu sonuçlar ne kadar doğru? İşte Pensilvanya Üniversitesi’nde görev alan araştırmacılar, bunun cevabını araştırmışlar. Ortaya çıkan sonuçlarsa hayli ilginç. Araştırmacılar diyor ki, bu desteği sunan telefonlar, işlerinde oldukça iyiler. Araştırma metninde şu bilgilere yer verilmiş: “Cep telefonu uygulamalarından sonuçlarla gerçek adım sayısı arasında önemsiz bir fark var. Telefonların verdiği sonuçlar daha az yada çok olabiliyor, ancak bu fark önemsiz bir fark.”

Sağlıklı yetişkin insanlarla birlikte yürüme bantları kullanılarak yapılan testte, akıllı telefonların yanı sıra FitBit, Jawbone ve Nike’tan da farklı modeller kullanılmış. Sonucun şaşırtıcı olduğu taraf da buradan geliyor: Sonuçlara göre cep telefonları, giyilebilir cihazlara oranla daha başarılı bir çizgide duruyorlar. Akıllı bileklikler arasında adımları en doğru şekilde kullanıcıya aktaranları FitBitFlex, One ve Zip olmuş. NikeFuelBand‘in adım sayıları, %20 daha az çıkmış.

Haberin Devamı

Peki, bu araştırmanın nedeni ne? Yapılan açıklamalar, cep telefonları hariç adımsayar sahibi cihazları satın alan insanların oldukça düşük olduğunu gösteriyor. Araştırmacılar, cep telefonlarının da bu işi çok iyi yaptıklarını göstererek, aslında bir farkındalık yaratmak istediklerini belirtiyorlar. Böylelikle kullanıcılar ekstra ücret ödemeden, ceplerinde bu iş için kullanabilecekleri aletlere sahip olduğunu görebilecekler. Bu da, kimisinin adımsayarlarını kullanmaya başlayabileceği ve bu farkındalığa sahip olabileceği anlamına geliyor.

Nasıl forma girebileceğinizi gösteren