Teknoloji Mark Zuckerberg 6 saatlik kesintide 6.7 milyar dolar kaybetti

Mark Zuckerberg 6 saatlik kesintide 6.7 milyar dolar kaybetti

05.10.2021 - 11:38 | Son Güncellenme:

Bütün dünya dün yaşanan Facebook, Instagram ve WhatsApp kesintisiyle ilgili konuşuyor. Yaklaşık olarak 6 / 7 saat kadar erişim sorunu yaşanmasına neden olan sorunun ardından dünyanın en zenginleri arasında yer alan Mark Zuckerberg, 6 saatte tam.7 milyar dolar kaybetti.

Mark Zuckerberg 6 saatlik kesintide 6.7 milyar dolar kaybetti

Facebook ilk defa bu denli büyük bir kriz yaşadı. Yaşanan kriz sonrası pek çok iddia ortaya atıldı. Bu iddialar arasında kesinti sırasında 1.5 milyar Facebook kullanıcı bilgisinin internette satışa çıktığı da vardı. Ancak pek çok güvenilir kaynak bu olayı reddetti. Anonymous tarafından bile konu hakkında açıklama geldi.

Haberin Devamı

BU OLAY SONRASI DÜNYANIN EN ZENGİNİ SIRALAMASI DA DEĞİŞTİ

Dünyanın en büyük hacker topluluğu olarak bilinen grup, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda iddiaların aslını yansıtmadığını duyurdu.

Öte yandan bu kriz sırasında Zuckerberg’ün 6.7 milyar doları eridi. Bunun ardından dünyanın en zengini sıralaması da değişti. Zuckerberg artık Bill Gates'in arkasında yer alıyor ve dünyanın en zengin beşinci insanı konumunda.  Facebook kurucusu, krizden önce servetiyle Bill Gates'in önünde yer alıyordu.