Teknoloji Microsoft Telefonları Daha da Akıllandırıyor!

Microsoft Telefonları Daha da Akıllandırıyor!

22.01.2015 - 10:09 | Son Güncellenme:

Microsoft’un patentini aldığı bu özellik; sinema, tiyatro gibi mekanlarda telefonunuzun sizi rahatsız etmemesi için otomatik olarak ayarlarını değiştirmesini sağlıyor.

Microsoft Telefonları Daha da Akıllandırıyor

Microsoft‘un yeni özelliği, “dikkat çekmeyen mod” (inconspicuousmode) olarak adlandırılmış ve sinema, tiyatro gibi mekanlara gittiğinizde ya da yatağa yatmak üzere olduğunuzda otomatik olarak ekran parlaklığını ayarlıyor, kilit ekranında görüntülenen bilgileri en aza indirgiyor ve telefonun sesini kapatıyor. Özellik, tüm bunları gerçekleştirmek için telefondaki sensörleri kullanıyor.
Ayrıca, bu özelliğin kullanıcının takvimine erişim izni var. Eğer kullanıcının takvimine kaydettiği, filme gitme gibi bir planı varsa, bu bilgi kullanılarak özellik aktif hale getiriliyor. Tabii, aktif hale gelmesine neden olan durum ortadan kalktığında özellik otomatik olarak devre dışı kalıyor. Tüm bunlarla birlikte bu mod, kullanıcı tarafından manuel olarak aktif ya da inaktif hale getirilebiliyor.
Özellik, kesin olmamakla birlikte Windows işletim sisteminin yeni sürümü olan Windows 10 ile birlikte kullanıma sunulabilir. Microsoft, bu özelliğin patentini almak için 27 Mart 2013 başvuru yaptı, ancak patentin onayını tam bir hafta önce yani 13 Ocak’ta alabildi.