Teknoloji NASA’dan açıklama geldi! Dünya’nın yörüngesine yakın geçecek

NASA’dan açıklama geldi! Dünya’nın yörüngesine yakın geçecek

08.09.2021 - 12:10 | Son Güncellenme:

NASA tarafından 2021RE olarak adlandırılan devasa astreoidin, cuma günü Dünya’ya yaklaşması bekleniyor. Söylendiği kadarıyla bu devasa taş, Dünya’ya yaklaşan 6 astreoidden yalnızca biri. Yaklaşık 137 metre çapında olan bu asteroit 10 Eylül tarihinde dünyamıza yaklaşacak.

NASA’dan açıklama geldi Dünya’nın yörüngesine yakın geçecek

Dünya’ya yaklaşık 5 milyon kilometre yaklaşması beklenen bu 2021RE olarak adlandırılan nesne, eğer Dünya’ya çarparsa büyük bir göçüğün açılmasına neden olabilir. Yine de söylendiği kadarıyla bu yakınlaşma tehlike arz etmiyor.

Haberin Devamı

Öte yandan Dünya, her gün 100 tondan fazla küçük uzay kayası ve diğer gezegenler arası enkazla (küçük çakıl taşları boyutunda) bombalanıyor ancak biz hissetmiyoruz. Ortalama bir otomobilden daha küçük olan herhangi bir şey atmosfere girerken yanabilir ve herhangi bir tehdit olarak görülmez ancak NASA uyarıyor.

NASA’ya göre her 2 bin yılda bir futbol sahası büyüklüğündeki bir meteoroidin gerçekten atmosfere girip ciddi hasara yol açabilir. Sadece birkaç milyon yılda bir de uygarlığı gerçek anlamda tehdit edecek kadar büyük bir nesne ortaya çıkacak.