Teknoloji Nokia'dan Yeni Telefon; CatWalk

Nokia'dan Yeni Telefon; CatWalk

24.04.2013 - 09:42 | Son Güncellenme:

Nokia, Lumia 920 serisinin eksik taraflarını tamamlayarak yeni bir model çıkarmayı planlıyor.

Nokiadan Yeni Telefon; CatWalk

Nokia geçtiğimiz yıl çıkarttığı Windows Phone telefonu 920 ile beklediğini ne kadar umdu ne kadar buldu tartışma konusu olsa da, Lumia 920 Windows Phone işletim sistemi için amiral gemisi sıfatını alarak Nokia nın tekrardan geniş kitlelere ulaşmasını sağlamıştı.

Haberin Devamı

Lumia 920 tanıtıldığı ilk andan itibaren birçok eleştirilere maruz kalmıştı. Hele ki Optik Stabilizasyon ile ilgili yapılan reklam çekimindeki en hafif dille "masum aldatmacanın" etkileri bile halen konuşulmaktadır. Eleştirilerin yoğunlaştığı bir başka konu da, telefonun ağırlığı oldu. Bu konuda Nokia’ nın üzerine çok fazla gidildi. 4,5 inçlik Lumia 920’den tam 1 inç daha fazla ekran boyutuna sahip olan Note2’nin bile Lumia 920’den hafif olduğunu düşününce eleştirilerin ne kadar doğru olduğuna hak verebilirsiniz.

Tam bu noktada Nokia yeni bir telefon duyurusu yaparak Lumia 920 de güncelleme yapacağını duyurdu. Yeni telefonun kod adı Nokia Catwalk. Telefonda en önemli farkın kamera teknolojisinde olacağı söyleniyor. Nokia, HTC gibi yeni telefonunda alüminyum kasa kullanacak. Snapdragon S4 platformu ile gelmesi beklenen yeni telefonun bir ihtimal Samsung Octa işlemci ile de gelebileceği kulislerde konuşuluyor; fakat bu konuda bence Nokia hazır bir platform ile yola devam etmeyi seçecektir. 185 gramlık ağırlığın yerini 132 grama. 10.7 mm’ lik kalınlığında 8,4 mm'ye çekileceği söylenen telefonda AMOLED ekran kullanılacağı öngörülüyor. Ekran boyutunun aynı yani 4,5 inç olarak devam edeceği ve 1280x768 piksel ile de pekiştirileceği öngörülen telefon daha söylenti halindeyken bile eskimiş görünüyor. Tabi bu arada geçtiğimiz günlerde tartıştığımız konusu da ayrı bir tartışma yaratacak gibi...

Yazarlar