Teknoloji Paris Hilton'un 'Selfie'yi biz icat ettik' sözüne sosyal medyadan yorum yağdı

Paris Hilton'un 'Selfie'yi biz icat ettik' sözüne sosyal medyadan yorum yağdı

21.11.2017 - 16:33 | Son Güncellenme:

Paris Hilton, şarkıcı Britney Spears ile 11 yıl önce çektikleri iki fotoğrafı sosyal medyadan paylaşarak, selfie'yi birlikte icat ettiklerini iddia etti. Bunun ardından sosyetik ünlüye konuyla ilgili yorum yağdı.

Paris Hiltonun Selfieyi biz icat ettik sözüne sosyal medyadan yorum yağdı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Paris Hilton, geçtiğimiz Pazar günü Twitter hesabından Britney Spears’la çektiği fotoğrafı yayınladı. Hilton, 11 yıl önce çekilen fotoğraf ile birlikte “selfieyi icat ettiklerini” iddia etti. Daha sonraysa Hilton'un paylaşımına kullanıcılardan yorum yağdı. Şöyle bir durum var ki selfie icat edildiğinde, ne Paris Hilton ne de Britney Spears, hayattaydı.

‘11 yıl önce bugün, Britney ve ben selfie’yi keşfettik’ şeklinde yapılan paylaşıma elbette birçok eleştiri geldi. Kayıtlar ilk selfie'nin, Hilton ve Spears'ın çektiği fotoğraftan 167 yıl önce çekildiğini gösteriyor.

Paris Hiltonun Selfieyi biz icat ettik sözüne sosyal medyadan yorum yağdı

ABD'nin Philadelphia eyaletinde yaşayan Robert Cornelius'un 1839'da lamba mağazasının dışında çektiği bu fotoğrafın, tarihin ilk selfie'si olduğu tahmin ediliyor. Fotoğrafı çektiğinde 30 yaşında olan Cornelius'un gözlerinde, fotoğrafın çıkıp çıkmayacağından emin olamadığını görmek mümkün. O dönemin fotoğraf teknolojisiyle bu kareyi yakalayabilmek için Cornelius muhtemelen 15 dakika hareketsiz durmak zorunda kalmıştı.

Haberin Devamı

Paris Hilton’a gelen eleştirilerden bir, Leah Callen adlı kadına ait. Callen tweetinde Hilton'a "Hayır Paris Hilton, selfie'yi sen icat etmedin. Sen doğmadan çok daha önce Anastasia Romanov bu fotoğrafı çekmişti. Takriben 1914'te." dedi.