Teknoloji PayPal ölen müşterisine kuralları ihlal ettiğini ve borcunu ödemesi gerektiğini bildirdi

PayPal ölen müşterisine kuralları ihlal ettiğini ve borcunu ödemesi gerektiğini bildirdi

12.07.2018 - 15:59 | Son Güncellenme:

Paypal, kanserden ölen bir müşterisine kuralları ihlal ettiğini ve borcunu ödememesi durumunda yasal işlem yapabileceklerini belirten mektup gönderdi.

PayPal ölen müşterisine kuralları ihlal ettiğini ve borcunu ödemesi gerektiğini bildirdi

Paypal, kanserden hayatını kaybeden bir kadına, ölümünün kuralları ihlal ettiğini ve borcunu ödememesi durumunda yasal işlem başlatacaklarını belirten mektup gönderdi. Lindsay Durdle 31 Mayıs'ta 37 yaşında öldü. İlk olarak bir buçuk yıl önce meme kanseri teşhisi konmuştu. Hastalık daha sonra akciğerlerine ve beynine yayıldı.

Haberin Devamı

Bayan Durdle'ın ölümünden üç hafta önce kocası Howard Durdle tarafından PayPal'a bilgi verildi. Çevrimiçi ödeme hizmetini, istediği gibi, ölüm belgesi, vasiyeti ve kimliği ile birlikte verdi. Buna karşılık şirketin, ölen karısının adına, bu durumun kuralları ihlal ettiğini ve 3,240.72 sterlin (4,240 dolar) borcunu derhal ödemesi gerektiğini, aksi takdirde ise yasal sürecin başlayacağının yazılı olduğu bir mektup gönderdiğini açıkladı.

PayPal ölen müşterisine kuralları ihlal ettiğini ve borcunu ödemesi gerektiğini bildirdi

Paypal'ın gönderdiği mektupta "Öldüğünüze dair bir haber aldık. 15.4 (c) koşulu uyarınca, hesabınızı kapatma, sözleşmenizi feshetme ve tüm tutarın geri ödenmesini talep etme hakkına sahibiz." yazıyor.

Howard Durdle, Paypal yetkililerinin bir süre sonra kendisine ulaştıklarını ve bu durumun otomatik olarak gerçekleşen standart bir prosedür olabileceğini belirttiklerini ifade etti.

Paypal konuyla ilgili en son şu açıklamayı yaptı: "Bu mektubun yol açtığı anlaşılabilir sıkıntıdan dolayı Bay Durdle'a rahatsızlık verdiğimiz için özür diliyoruz. Bu hatanın farkına varır varmaz, destekimizi sunmak için doğrudan Durdle ile temasa geçtik, ödenmemiş borcu temizledik ve eşinin hesabını istediği gibi kapattı. Bunun bir daha gerçekleşmemesi için iç süreçlerimizi acilen gözden geçiriyoruz."