Teknoloji Pil teknolojisinde önemli adım: Her şey değişecek!

Pil teknolojisinde önemli adım: Her şey değişecek!

10.06.2021 - 10:15 | Son Güncellenme:

Büyük teknoloji şirketleri daha gelişmiş donanımları cihazlarına ekliyor. Özellikle akıllı telefonlar için geliştirilen bataryaların da ömrü oldukça kısa. Buna çözüm olarak pek çok ülke ve şirket çalışma yapıyor. Birleşmiş Milletler'in bu yıl yaklaşık 53 milyon metrik tonluk e-atık miktarının değiştirilmesi gerekiyor. İşte bir şirket bunu değiştirmek için önemli bir adım attı.

Pil teknolojisinde önemli adım: Her şey değişecek

Nesnelerin İnterneti(IoT) cihazları artış gösterdikçe batarya atıkları da artıyor. Haliyle konu hakkında çalışmaların yapılması da gerekiyor. BM atıklar için 53 milyon metrik ton gibi çok yüksek bir tahminde bulunuyor. Bunun önüne geçmek için Dracula Technologies, yeni bir organik güneş pili teknolojisi geliştirdi. 

Haberin Devamı

ORGANİK GÜNEŞ BATARYALARI HAYATIMIZI KURTARABİLİR 

Şirketin geliştirdiği mürekkep püskürtmeli baskılı organik güneş pilleri, iç mekanlarda doğal veya yapay ortam ışığyla çalışıyor. Düşük enerji tüketimi ve yeterli güç için kullanılması planlanan bu bataryaların, tasarımı gereği özelleştirilebiliyor olması da oldukça iyi. 

Nadir toprak veya ağır metaller kullanılmayan bu pil için karbon bazlı malzemeler kullanılıyor. Daha çevreci bir kullanım sunan bu piller, yaygın kullanılanlara göre çok daha az maliyetli olduğu için bir devrim yaratabilir. Hatta söylenen rakamlara göre bu yeni pil, lityum iyon yapıdaki pillere göre dört kat daha az maliyetli ve çevreci. 

 

Yazarlar