Teknoloji Samsung Gear Sport inceleme

Samsung Gear Sport inceleme

23.01.2018 - 14:23 | Son Güncellenme:

Günümüzde giyilebilir cihazlarda en çok olması istenen şeyler hem fitness takibi yapması hem de stilinize uygun olması. Samsung’un yeni akıllı saati Gear Sport, bu boşluğa etkileyici fitness özellikleri ve şık tasarımıyla köprü kuruyor. Biz de sade tasarımı, çevrimdışı Spotify desteği ve başarılı pil ömrüyle dikkat çeken Gear Sport’u sizler için inceledik.

Samsung Gear Sport inceleme

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple Watch, son birkaç yıl içinde akıllı saat dünyasına egemen oldu. Ancak Google'ın Android Wear platformu Apple’dan geri kalmadı. Samsung, Gear saatleri ile kendi platformunda çalışan kapsamlı bir giyilebilir ürün yelpazesi oluşturdu. Bunlardan en sonuncusu, hem iOS hem de Android akıllı telefonlarla çalışan uygun fiyatlı yeni akıllı gözetleme aracı Gear Sport.

Samsung'un en yeni akıllı saati, adından da anlaşılacağı üzere daha çok spor odaklı bir akıllı saat. Tasarımda önceki Samsung Gear S3'e kıyasla daha ter dostu bir silikon kayış ile daha küçük ve hafif bir kasa kullanılmış. Daha küçük boyut, yerleşik LTE bağlantısı olmadığı gerçeğinin de kanıtı. Saatin kayışla birlikte ağırlığı 67 gram. Kalınlığı ise Apple Watch Series 3'ten çok değil.

Haberin Devamı

Gear Sport, Gear S2 ile Gear S3'ün bazı özelliklerini harmanlıyor. Ayrıca, rahatça yüzebilmeniz için 50 metreye kadar derinliğe dalabileceğiniz ilk Gear saati. Bu, geçen yıl yüzme takibini tanıtan Apple Watch Series 2'ye oldukça benziyor.

Bir önceki modelden alışkın olduğumu özellikler, bu modelle geri gelmiş. Bunlar döner çerçeve arayüzü, her zamanki AMOLED ekran, iyi pil ömrü ve Tizen işletim sistemi.Çerçevenin dönmeyi kolaylaştıran köşeli kenarları var. Gear S2’nin düz çerçevesine göre çok daha iyi.

Samsung Gear Sport'a fitness açısından baktığınızda beğeneceğiniz çok şey var. Bunun dışında piyasadaki diğer modellere kıyasla dikkat çekici pek bir özelliği yok. Gear akıllı saat serisini ne yazık ki ileri taşımıyor.

Gear Sport'un tasarımı ve görünümü, toplantı veya resmi bir iş yemeğinden çok spor salonu veya havuz için daha uygun. Gear S3'ten daha küçük olmasına rağmen ince bilekli kullanıcılar için hala biraz büyük bir saat. Küçük bileklerde biraz abartı durabilir. Sport, Gear S2'ye kıyasla belirgin şekilde daha büyük ancak kullanımı rahat. Saatin gövdesi paslanmaz çelikten yapılmış ve döner ön çerçeve ile iki yan düğme oldukça kullanışlı.

Samsung Gear Sport inceleme

1.2 inç’lik dokunmatik OLED ekran, açık havada rahatça kullanılabiliyor. Ekran, keskin çözünürlük, canlı renkler ve kolay görünürlük sunuyor. Outdoor sporlar için çok iyi. Sürekli açık ekran modu, zamanı kontrol etmek için saate hızlıca göz atmayı kolaylaştırıyor. Bunun yanında pili de tüketiyor. Ekran, darbelere karşı dayanıklı olmasını Gorilla Glass 3’e borçlu.

Haberin Devamı

Saatin alt kısmında kalp atış hızı sensörü bulunuyor.Bu da Gear Sport’un sürekli olarak kalp atış hızınızı izleyebildiği anlamına geliyor.Sport’taki kalp atış hızı sensörünün, göğüs kemerleri kadar doğru olmayacağını vebaşka yöntemlerle klinik amaçlar için kullanılmaması gerektiğini belirtelim.

Gear Sport’tahemen değiştirebileceğiniz standart 20 mm saat kayışı kullanılıyor. Kayış iğneli olduğundan kolaylıkla değiştirilebiliyor. Yanında gelen kauçuk kayış, yumuşak ve kullanımı rahat. Gear Sport’la yapacağınız fiziksel aktiviteler için son derece uygun.

Samsung Gear Sport inceleme

Gear Sport'un su geçirmezliği, Gear S3’ün ardından geliştirildi. Gear S3, 30 dakika boyunca 1.5 metre derinliğe kadar dayanıklılık sunan IP68 sertifikasına sahipti.50 metreye (5 ATM) kadar su geçirmez olan Gear Sport, havuzda veya denizde rahatlıkla kullanılabiliyor. Bu, Apple Watch Serisi 2 ve Serisi 3 ile aynı. Bu aynı zamanda Gear Sport’un dalış gibi aktiviteler için çok daha uygun olduğu anlamına da geliyor.

Haberin Devamı

Gear Sport’un Gear S3'ten biraz daha küçük olmasının diğer bir nedeni de LTE bağlantısının olmaması. Saati telefonunuza Bluetooth veya Wi-Fi üzerinden bağlayabilirsiniz.Ancak telefonunuz olmadan evden ayrılırsanız tüm bağlantıları ve birçok özelliği kaybediyorsunuz.

Samsung Gear Sport inceleme

Spotfiy’ı çevrimdışı kullanın

Samsung Gear Sport'un içinde çift çekirdekli 1GHz işlemci, 768MB RAM ve 4GB depolama alanı bulunuyor. Bunların hepsi birleştiğinde Tizen işletim sistemini hızlı bir şekilde çalıştırıyor. Çerçeveyi döndürdüğünüzde ekran anında değişiyor ve tüm menüler gecikme olmadan tepki veriyor. Bu açıdan Gear S3'ten farklı hissettirmiyor.

Çerçeveyi sola döndürünce gelen tüm bildirimleri tek tek kartlarla görebilirsiniz. Sağa kaydırırsanız özelleştirilebilir widget’larınızla karşılaşacaksınız. Adımlarınıza, çıkmış olduğunuz merdiven sayısına veya müziklerinize hızlı şekilde erişmek ister misiniz? Widget'larınızı istediğiniz gibi düzenlemek size kalmış.

Haberin Devamı

4GB depolama alanını çevrimdışı müzik depolamak için kullanabilirsiniz. Spotfiy’da Premium üyeliğiniz varsa, çevrimdışı çalma listeleri ve albümlerinizi saatinizde saklayabiliyorsunuz. Bu sayede aktivite sırasında Bluetooth kulaklıklarınızla müziklerinizi dinleyebilirsiniz. Anlattığım özelliği şu anda Apple Music ile çalışan Apple Watch ne yazık ki yapamıyor.

Samsung Gear Sport inceleme

Spotify güzel bir özellik olsa da Gear Sport, üçüncü parti uygulamaların eksikliğine de sahip. Galaxy Apps, diğer uygulama mağazalarında bulabileceğiniz kötü uygulama kopyaları ile dolu. Fitness izleme için Samsung'un kendi S Health hizmetini tercih etmiyorsanız veya akıllı ev aletlerini saatinizle kontrol etmek istiyorsanız Gear Sport, sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Aynı durum Samsung'un S Voice dijital asistanı için de geçerli. Neden mi? Oldukça yavaş ve Siri ile Google Asistan'ın pek çok özelliğinden yoksun. Diğer akıllı saatlerdeki ses kontrolü, mesaj göndermek, hatırlatıcıları ayarlamak veya temel bilgileri aramak için oldukça yararlı.Ancak S Voice için aynı durum geçerli değil.

Spor için olduğundan, Gear Sport'u başta yüzme olmak üzere pek çok aktivite için kullanabilirsiniz. Spor faaliyetlerini izlemesi için tasarlanan cihaz, yüzmenizi izleyebilir veya egzersizlerinizi otomatik olarak tespit edip takibi başlatabilir. Antrenmanları saatin üzerinden manuel olarak da başlatabilir veya durdurabilirsiniz. Hatta sualtında kullanabilmeniz için su modu da var. Bunu saatin bildirim ekranından yönetebiliyorsunuz.Yüzme takibi için de özel bir Speedo uygulamasıvar.

Diğer birçok spor izleyicisi gibi Gear Sport da kaç merdiven çıktığınızın sayısını gösterebiliyor. Aynı zamanda GPS destekli olduğundan koşu veya bisiklet yolculuğunuzu doğru bir şekilde izleyebilirsiniz.

Samsung Gear Sport inceleme

Tüm bu spor verileri, diğer fitness uygulamalar kadar popüler veya sezgisel değil, Samsung’un S Health uygulaması ile senkronize ediliyor. S Health verilerini Fitbit, Jawbone, Microsoft Health, Strava ve Runkeeper gibi diğer birkaç hizmetle eşzamanlayabilirsiniz.Ancak Android veya iOS telefonunuzda olan Google Fit veya Apple Health iledoğrudan senkronize etmeyebilir.

Belki de şaşırtıcı olmayan şey,Gear Sport’u Samsung marka bir akıllı telefon ile eşleştirdiğinizde en iyi sonucu alıyor olmanız. Cihazı başka bir Android telefonla test ettim ve çalışabilmesi için en az altı uygulama ve arka plan hizmetini indirmem gerekiyordu. Bir Samsung telefonunuz varsa, muhtemelen S Health ve Samsung Pay'ın işlevleri için gerekli olan bir Samsung hesabınız var. Ancak, farklı bir cihaz kullanıyorsanız, Gear Sport’u eşleştirdiğinizde başka bir hesap oluşturmaya hazırlanın.

Her zaman açık ekran kapalıyken genel etkinlik izleme için Gear Sport'tan üç günün üzerinde pil ömrü bekleyebilirsiniz ki öyle. Her zaman açık ekranı devreye sokarsanız iki güne yakın bir sonuç alabilirsiniz. Bu sonuç, biraz daha büyük bir pil içeren Gear S3 kadar iyi olmasa da rakiplerine karşı üstün bir özellik.

Bununla birlikte, GPS kullandığınızda veya Spotify üzerinden Bluetooth ile müzik dinlerseniz pil ömrünüz büyük darbe alabilir.

Her ikisini birden yapacaksınız iki günde bir, cihazı gece şarj etmek mantıklı bir hareket olabilir. Saati şarj etmek için micro-USB kablosuyla bağlanan masa standını kullanabilirsiniz.

Samsung Gear Sport inceleme

Sonuca bağlıyorum

Bir akıllı saatten aradığınız şey telefonunuza gelen bildirimleri bileğinize iletmenin ve adımlarınızı saymanın dışındaysa Gear Sport aradığınız cihaz olabilir. Gear Sport, istediğiniz tipte bir akıllı spor saatin tüm özelliklerine sahip. Aktivite takibi de iyi uygulanmış ve hangi tip telefonla eşleştirdiğinizin önemi yok.

Bunun dışında saatin ekranı canlı ve dönen çerçevenin kullanımı eğlenceli. Gear'ın arayüzü de kullanımı kolaylaştırıyor.

Her zamanki Tizen işletim sistemi sınırlamaları yüzünden yeterince uygulama yok. Temel akıllı gözetim işlemleri mevcut ama gerisi Samsung Gear S2'den bu yana gerçekten gelişmedi.

Uzun lafı kısası Samsung Gear Sport, herhangi bir Android telefonla mükemmel şekilde çalışan kompakt ve yetenekli bir giyilebilir cihaz. Özellikle fitness konusunda yararlı özelliklerle dolu. Android için en iyi akıllı gözlemcilerden biri olduğunu söyleyebilirim.

Gear Sport’a 1150 TL civarında bir fiyata sahip olabilirsiniz.

ARTILARI

  • Canlı ekran
  • Doğru GPS desteği
  • Döner çerçeve arayüzü hala harika
  • Çevrimdışı Spotify desteği
  • İyi etkinlik izleme


EKSİLERİ

  • Tizen uygulamalarının yetersizliği
  • S-Voice pek işe yaramıyor
  • Sınırlı Samsung Pay desteği