Teknoloji WhatsApp'ta tüm veriler tek bir tıkla indirilebilecek

WhatsApp'ta tüm veriler tek bir tıkla indirilebilecek

17.02.2018 - 12:57 | Son Güncellenme:

WhatsApp 2.18.50 Beta güncellemesi bazı heyecan verici yeni özellikler ve küçük hata düzeltmeleri ile birlikte geliyor. WhatsApp bunların da dışında kullanıcıların uygulamanın üzerinde topladığı verileri görüntülemesine ve indirmesine olanak tanıyan özelliği yeni bete sürümüne eklemeye hazırlanıyor.

WhatsAppta tüm veriler tek bir tıkla indirilebilecek

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Android ve iOS kullanıcıları için en popüler sosyal ağ uygulaması olan WhatsApp, en yeni Beta güncellemesini aldı. Bu özel güncelleme, tüm kullanıcılar için son derece yararlıdır. Bu sayede, sohbetin uçtan uca şifrelenmiş olduğunu ve böylece gizliliğin korunmasına yardımcı olduğu çok büyük bir artı noktası olduğunu söyleyebilir.

WhatsApp ayrıca, kullanıcıların tüm WhatsApp verilerini indirmelerine izin verecek bir özellik geliştirmeye yoğunlaşmış durumda. WABetaInfo, yakın zamanda WhatsApp sürüm 2.18.50 (beta) paketini açtı ve kullanıcıların WhatsApp'ın topladığı bilgilerin bir kopyasını indirmesine olanak tanıyan yeni seçeneği fark etti. Bu özellik GDPR Veri Gizliliği olarak da bilinir. Birçok Avrupa ülkesi, WhatsApp'ın kullanıcıların kişisel verilerini Facebook'a paylaşmasıyla ilgili olarak bu adımı atmaya karar verdi.

Haberin Devamı

WhatsAppta tüm veriler tek bir tıkla indirilebilecek

"Hesap" bölümünde "Verilerimi İndir" başlıklı yeni bir simge çıkıyor. Bu, WhatsApp üzerindeki tüm dosyalarınızın bir yedeğini indirmenize olanak sağlıyor.

Şimdilik sadece beta sürümünde mevcut olan yeni WhatsApp özelliği, çeşitli Avrupa Birliği (AB) yetkilileri tarafından Avrupa vatandaşlarına yönelik veri korumasını güçlendirme amaçlı bir önlem ve diğer ülkelerdeki kullanıcıları koruma konusunda etkili olabilir.

WhatsApp 2.18.50'da dikkat çeken bazı yeni özellikler şunlar:

  • Video görüşmesi anahtarı düğmesi eklendi
  • Mesajlaşma iyileştirmeleri
  • Kurumsal hesaplar için uçtan uca şifreli sohbetler
  • Bildirimler özelliği etkin
  • Performans iyileştirmeleri
  • Hata düzeltmeleri