Teknoloji Yemek yapan robotlar mutfaklara geliyor!

Yemek yapan robotlar mutfaklara geliyor!

15.04.2015 - 13:59 | Son Güncellenme:

2 yıl içinde mutfakta yemekleri biz uyurken bu robotlar hazırlayacak...

Yemek yapan robotlar mutfaklara geliyor

Prototip olarak karşımıza çıkan robot, Moley ve Shadow Robot şirketleri tarafından üretildi. Aslınıza bakarsanız sadece iki elden oluşuyor. Yayınlanan videoda bir çeşit çorba yapan robot görünüşe göre bu tarifleri gerçektende usta birinden öğrenmiş.

Haberin Devamı

Robot, BBC’de yayınlanan MasterChef programında iyi bir başarı elde eden, Tim Anderson’a takılan 3D kameralar ile kaydedilen tarifleri uyguluyor.

Mutfakta kullanılan bu robotlar, yemeği yaparken her zaman aynı yöntemi kullanıyor. Anderson, bunun çoğu ev sahibine göre kolaylık olduğun söylüyor.

Yemek yapan robotlar mutfaklara geliyor

NASA’nın bu çalışmaya benzer başka bir çalışması bulunuyor. NASA’nın mutfak robotu da tencereyi karıştırabiliyor, malzemeleri bir yere toplayabiliyor ve bulaşıkları lavabonın içine koyabiliyor. Fakat bu robotun yaptığı gibi tarifine göre yemek yapamıyor.

2 yıl sonra satışa çıkarılacak olan robot şimdi yapabildiği bu işlere daha yenilerini ekleyerek gelecek. İçinde kendine ait buzdolabı ve bulaşık makinesi ile gelecek olan robot, 2,000’den fazla yemek opsiyonuna sahip olacak. Ürünün fiyatının 14.800 dolar olması bekleniyor.