Eğitim TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor?

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor?

04.05.2016 - 10:24 | Son Güncellenme:

TEOG sınav soruları ve cevapları açıklandı! TEOG sınav soruları ve cevaplarına EBA’dan ulaşabilirsiniz. TEOG sınav soruları ve cevaplarına nereden ulaşacağınızı haberimizde anlattık!

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor

Eğitim günümüzün en önemli şeylerinden bir tanesidir. Hatta eğitim bir ülkenin gelişebilmesi için temel oluşturan bir şeydir. Eğitim seviyesi yüksek olan ülkeler daha hızlı gelişmekteyke, eğitim için pek fazla kaynak ayırmayan ülkeler biraz daha yavaş bir şekilde gelişir. Günümüzde eğitim öğretim alanında ülkemizde pek çok düzenleme ve yenilik yapılmıştır. Küçük yaşlarımızda başladığımız eğitim öğretim hayatımızı bir meslek sahibi olana kadar sürdürürüz. Meslek sahibi olduktan sonra da devam edebilmek mümkün tabi. Eğitim ve öğretimin bildiğimiz gibi yaşı ve sınırı yoktur. Ülkemizde oluşturulmuş birçok uygulama ile okuma yazma bilmeyen insan sayısı neredeyse yok denecek kadar azdır. Eğitim öğretim alanında yapılan yeniliklerden bu yazımışda sizler için yeni bir sistem olan TEOG yani açılımı ile Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı hakkında bilgi vermiş bulunmaktayız. TEOG sınavları geçtiğimiz yıllarda yapılmış olan OKS ve SBS sınavlarının yeni halidir. Yani lise öğretimini alabilmek için girmiş olduğumuz bir sınavdır.

? TEOG SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

? TEOG PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu sınavlarda yapılan düzenleme şöyledir; TEOG sınavında öğrencinin gideceği lise ve alacağı eğitim tek bir gününe bağlı olmadan yapılmasıdır. SBS sınavını gibi tek bir gün içerisinde yapılmamaktadır ve bu nedenle de öğrenci üzerindeki stresi biraz daha azaltılmış durumdadır. TEOG sınavı öğrencinin okul içindeki durumunun da değerlendirilmesi ile, öğrencinin TEOG sınavlarına kendi okulunda girmesi ile birlikte öğrenci için oldukça rahat bir ortam oluşturulması amaçlanan bir sınav sistemidir. Sınavlara farklı öğretmen gözetiminde giren öğrenciler, etraflarında kendi arkadaşlarının olması ile de oldukça rahat bir sınav geçirmektedirler.

TEOG sınav soruları ve cevapları sınav sonrasında bazı televizyon kanallarında yayınlanmaktadır. İnternet üzerinden TEOG sınav soruları ve cevaplarına ulaşabileceğiniz de bir sürü internet sayfası bulabilirsiniz. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulaması olan E-Okul sistemini kullanmanız sizin için daha doğru bir kaynak olacaktır. E-Okul sistemi bildiğiniz üzere öğrenci takibinin yapıldığı bir sistemdir. Bu sistem üzerinden öğrencinin okul için durumu, sınav sonuçları veya devamsızlık gibi birçok bilgisine ulaşabilirken aynı zamanda TEOG sınav soruları ve cevaplarına da buradan bakılmaktadır. Sınav sonrası açıklama tarihi ile birlikte sisteme giriş yaparak sonuçlarınızı görebilirsiniz. TEOG sınav soruları ve cevapları için E-Okul sistemine giriş yapmak oldukça kolaydır. E-Okul veli bilgilendirme sayfasına giderek ilk olarak sizden istenen öğrenci T.C. kimlik numarası ve öğrenci okul numarası bilgilerini ilgili alanlara yazmanız gerekmektedir.TEOG sınav soruları ve cevapları için bu bilgileri ilgili alanlara yazdıktan sonra aynı sayfa üzerinde bulunan güvenlik resmindeki rakamları ilgili boşluğa yazarak girişinizi yapabilirsiniz. Daha sonra TEOG sınav soruları ve cevapları için açılacak olan sayfa ile güvenlik bilgilerini cevaplamanız gerekecektir. Örneğin; T.C. kimlik numarasına ait cilt numarası veya öğrenci doğum tarihi gibi bilgilerin sorulduğu bu bölümde sizden istenilen bilgileri doğru şekilde yazınız. Aynı sayfa üzerinde bulunan resimlerden öğrenciye ait olanı seçerek sisteme girişinizi yapınız. Sisteme giriş yaptığınızda TEOG sınav soruları ve cevaplarına ulaşabilirsiniz.

Yazarlar