Eğitim TEOG sonuçları açıklandı mı? TEOG puan hesaplama nasıl yapılır?

TEOG sonuçları açıklandı mı? TEOG puan hesaplama nasıl yapılır?

22.12.2015 - 23:14 | Son Güncellenme:

2015-2016 yılının ilk dönem TEOG sınavı 25-26 Kasım’da gerçekleşmişti. Hala sonuçları açıklanmayan TEOG sınavının sorularına MEB üzerinden ulaşmanız mümkündür. Detayları haberimizde.

TEOG sonuçları açıklandı mı TEOG puan hesaplama nasıl yapılır

Temel öğrenim gören öğrenciler gördükleri derslerden sınava girerler. Bu sınavın sonuçlarına göre öğrenciler okul tercihlerini gerçekleştirebilecektir. Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği TEOG sınavı her sene 2 dönemde farklı şekillerde gerçekleştirilmektedir. Bu dönem TEOG sınavı 25 - 26 kasım tarihlerinde 2 gün olarak yapılmıştır. Sınavdan hemen sonra ÖSYM yetkilileri bazı televizyon kanallarından sınavda çıkmış olan soru ve cevapları yayınlamaktır. Televizyon kanallarında soru ve cevaplara bakmayan öğrenciler ertesi gün gazetelerde de soru ve cevapları bulabilirsiniz. Ama gelişen internet teknolojisi sayesinde vatandaşlar çoğu işlemi internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı da teknolojiyi eğitim anlamında çok güzel kullanmaktadır. Öğrencilere verilen akıllı tabletler olsun, Fatih projesi olsun, akıllı tahtalar öğrenciler ve öğretmenler için çok büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesinden de birçok işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinden Milli Eğitime Bağlı yapılan tüm sınavların sonuçları bu siteden yayınlamaktadır.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

TEOG PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

TEOG sınavı 8. sınıfların liselere giriş yapabilmek için girdiği bir sınavdır. Bir okul sezonu boyunda 2 dönem olarak gireceğiniz TEOG sınavı 25 - 26 Kasım tarihlerinde yapıldı. 25 Kasım gününde girdikleri sınav 20 soru Türkçe, 20 soru matematik ve 20 soruluk din kültürü ve ahlak bilgisi bölümleri vardır. Öğrenciler sınavın ilk gününde bu 3 tane sına girmiştir. 26 Kasım tarihinde ise 20 soru fen bilimleri, 20 soru Türkiye Cumhuriyeti İnkilap tarihi ve Atatürkçülük, 20 soru da yabancı dil bölümünden oluşmaktadır. Her sınav bittikten sonra öğrencilere 20’şer dakika ara verilmektedir. İhtiyaçlar giderildikten sonra tekrar sınava giriyorsunuz. Öğrenciler her bölümü 40 dakika içinde bitirmesi gereklidir. Öğrenciler girdikleri bu sınavlardan her biri farklı olarak hesaplanacaktır. Her bölüm 100 puan üzerinden değerlendirilmektedir. 25 - 26 Kasım tarihlerinde bir mazereti olup sınava giremeyen öğrenciler mazeretini göstererek 10-11 aralık tarihlerinde sınava girdiler. Mazeret sınavları da bittikten sonra Milli Eğitim Bakanlığı kendi internet sitesinden sınavda çıkmış olan soru ve cevaplara ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesine giriş yaptıktan sonra üst bölümden sınavlar seçeneğini seçmelisiniz. Açılan bölümlerden orta öğretim kurumlarına geçiş sistemi duyuruları seçeneğini seçmelisiniz. Açılan sayfanın sağ tarafında bulunan bölümlerden ölçme değerlendirme ve sınav hizmetleri genel müdürlüğü bölümünü seçmelisiniz. TEOG sınavı ile ilgili tüm haber ve duyurulara bu bölümden ulaşabilirsiniz. Haberler kısmında yer alan 25 - 26 Kasım 2015 tarihlerinde yapılan 8. sınıflar 1. dönem merkezi ortak sınav soru kitapçıkları yayımlanmıştır seçeneğini seçtiğiniz zaman girmiş olduğunuz sınav sorularına ulaşabilirsiniz. Sınav sonuçları açıklandığı zaman yine aynı şekilde Milli Eğitim Bakanlığı yayınlamaktadır. Sonuçlar açıklandıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesine girerek sınav sonuç bilginize ulaşabilirsiniz.