Siyaset Terör bizi değil, biz terörü korkuturuz

Terör bizi değil, biz terörü korkuturuz

02.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’daki terör saldırısında yaralanları hastanede ziyaret eden Başbakan Yıldırım, “Terör, bizi yıldıramaz, bizim kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi bozamaz” dedi.

Terör bizi değil, biz terörü korkuturuz

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul’daki terör saldırısında yaralananları tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti. Yıldırım, ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yıldırım, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Terörle hiçbir yere varılmaz. Terörün amacı birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi zedelemek, emellerine ulaşmak için ortam hazırlamaktır. Türkiye bir süreden beri bölgede, hem bölücü terör örgütüne karşı, hem FETÖ terör örgütüne karşı, hem de Suriye ve Irak’taki otorite boşluğundan kaynaklı DEAŞ terör örgütüne karşı amansız bir mücadele veriyor. Bunun tabii bir karşılığının olacağını biliyoruz ama teröre asla ve asla boyun eğmeyeceğiz. Şu bilinmeli ki bugün burada olan bu terör, dünyanın bir başka ülkesinde yarın olabilir. Bunun hiçbir garantisi yok. Dolayısıyla hiçbir ülke, bu terör olaylarından güvende değildir, ‘Bizde terör olmaz’ diyemez. Terörle mücadelede çifte standart, terör mücadelesini başarıya ulaştırmaz, zafiyet oluşturur.”

Haberin Devamı

‘Üzerine gitmeye devam’

Türkiye’nin Rusya ile birlikte Suriye’de önemli bir inisiyatif alması ve Suriye’de uzun süren savaşı sona erdirme yönündeki adımlarının bölgede terörle mücadelede ciddi bir başarı anlamına geldiğini belirten Yıldırım, şöyle devam etti: “Bundan sonra bu ve buna benzer olaylarla bütün ülkeler karşılaşabilir, Türkiye’de de olabilir. Ama milletime, vatandaşlarıma ben şunu söylüyorum, terör bizi yıldıramaz, bizim kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi bozamaz. Terör bizi korkutamaz, biz terörü korkuturuz. Üzerine gitmeye amansız bir şekilde devam edeceğiz. Burada en büyük güvencemiz milletimizin bu kararlılık karşısında gösterdiği dayanışma ruhudur, kardeşlik ruhudur. Bu devam ettiği müddetçe üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz yoktur.”

Medvedev’den taziye dileği

Rusya Başbakanı Medvedev, Başbakan Yıldırım’ı arayarak, İstanbul’da meydana gelen terör saldırısı nedeniyle taziye dilekerinde bulundu. Medvedev, sözkonusu saldırının, bölgesel gelişmelerden bağımsız düşünülemeyeceğini dile getirerek, Türkiye ve Rusya arasındaki olumlu gelişmelerin terör ile mücadeledeyi güçlü kıldığını vurguladı.

Güvenlik zirvesi yaptı

Başbakan Binali Yıldırım İstanbul’daki terör saldırısı ile ilgili olarak ilgili bakan ve bürokratların katıldığı güvenlik toplantısı düzenledi,

Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde Başbakan Yıldırım başkanlığında yapılan toplantıya Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan katıldı.
Toplantı yaklaşık 1 saat 40 dakika sürdü. Basına kapalı olarak düzenlenen toplantıda İçişleri Bakanı Soylu, İstanbul Valisi Şahin ve İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan’ın saldırıyla ilgili Başbakan Yıldırım’a brifing verdikleri öğrenildi. Toplantıya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. (ÖZGÜR ALTUNCU, İDRİS TİFTİKÇİ İstanbul DHA)