Siyaset ‘Terör koridoruna müsaade etmeyiz’

‘Terör koridoruna müsaade etmeyiz’

13.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Terörle mücadeledeki kararlılığımız İdlib, Münbiç ve Fırat’ın doğusunda da aynı şekilde devam etmektedir” dedi.

‘Terör koridoruna müsaade etmeyiz’

Akar, Ege ve Doğu Akdeniz’de de Türkiye’ye rağmen atılacak hiçbir adıma ve oldu bittiye asla müsaade edilmeyeceğinin altını çizdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Türk Savunma Sanayii Zirvesi’nde konuşan Akar, terör örgütleriyle mücadelenin yurt içi ve sınır ötesinde eş zamanlı olarak büyük bir azim ve kararlılıkla sürdüğünü vurguladı.

Haberin Devamı

‘Çukurlara gömdük’

24 Temmuz 2015 tarihinden itibaren yurt içinde ve sınır ötesinde geniş çaplı operasyonlar düzenleyen Mehmetçik’in çok az ordunun başarabileceği bir başarıyla masumlara zarar vermeden teröristleri kazdıkları çukurlara gömdüğünü hatırlatan Akar, terör örgütü DAEŞ ile göğüs göğüse mücadele eden tek ordunun TSK olduğunu vurgularak şunları söyledi: “TSK, Fırat Kalkanı Harekatı’yla 3 binin üzerinde radikal DAEŞ’liyi, Zeytin Dalı Harekatı’yla da 5 bine yakın PKK/YPG’li teröristi etkisiz hale getirmiştir. Böylece sınırlarımızda oluşturulmak istenen terör koridoruna asla müsaade etmeyeceğimiz bir kez daha tüm dünyaya gösterilmiştir. Terörle mücadeledeki kararlılığımız İdlib, Münbiç ve Fırat’ın doğusunda da aynı şekilde devam etmektedir.

Haberin Devamı

Kara sınırlarımızda bunlar olurken aynı zamanda 462 bin kilometrekare mavi vatanımız Ege, Doğu Akdeniz, Karadeniz’de ülkemizin ve KKTC’nin tarihi hak ile menfaatleri kararlılıkla korunmaktadır. Mavi vatanımızda Türkiye’ye rağmen atılacak hiçbir adıma ve oldubittiye asla müsaade edilmeyecektir.

Teröristlerin eğitilmesi kabul edilemez

Ankara’da bir otelde düzenlenen Bosna Hersek Silahlı Kuvvetler Günü resepsiyonuna katılan Akar, ABD’den YPG/PKK’lı teröristlere eğitim verilmesine dair, “Teröristlerin eğitilmesi kabul edilemez” dedi. Fırat’ın doğusuna yapılacak operasyonla ilgili Akar, “Fırat’ın doğusu dahil, Türkiye’nin güneyinde, Suriye’nin kuzeyinde herhangi bir şekilde bir terör koridoru olmasına izin vermemiz, göz yummamız asla söz konusu değildir” dedi.