Gündem Tezcan’ı dualarla uğurladılar

Tezcan’ı dualarla uğurladılar

18.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şehit er Ahmet Tezcan gözyaşlarıyla toprağa verildi. Anne Berna Tezcan’ın, “Ah evladım, genç yaşta vatana kurban oldun” feryadı yürek dağladı

Tezcan’ı dualarla uğurladılar

Tendürek bölgesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen jandarma er 20 yaşındaki Ahmet Tezcan, Manisa’nın Akhisar ilçesinde 2 bin kişinin katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurladı.
Şehidin sabah morgdan alınan cenazesi, helallik alınması için baba ocağı olan Atatürk Mahallesi’ndeki evinin önüne getirildi. Anne Berna Tezcan ve baba Himmet Tezcan, tek evlatlarının tabutunu gözyaşları içinde karşıladı. Çok sayıda Akhisarlı da şehidi karşılamak için burada hazır bekledi.
Gelenler, terör örgütü PKK’ya lanet okudu. Anne Berna Tezcan’ın, “Ah evladım genç yaşta vatana kurban oldun” feryadı yürek dağladı. Şehit Tezcan’ın cenazesi daha sonra Yeni Gülruh Camii’ne götürüldü. Şehidin cenaze törenine; ailesinin yanı sıra Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Cenaze namazın ardından, annesi Berna Tezcan ve baba Himmet Tezcan, askerler tarafından omuzlanan oğullarının tabutuna sarıldı. Gözü yaşlı anne-baba, askerlerin taşıdığı tabuta sarılarak bir süre yürüdü.
Yaklaşık 15 metre sonra şehidin ailesinin koluna yakınları girdi. Bu sırada vatandaşlar, ’Kahrolsun PKK’ sloganı attı. Cenaze aracına konulan şehidin cenazesi, 5 kilometre mesafedeki Akhisar Şehitliği’ne götürüldü. Tezcan, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.