The Others ‘2 öğrenciye 1 öğretmen’ haberine eleştiri var

‘2 öğrenciye 1 öğretmen’ haberine eleştiri var

20.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sorunlarla başlamaya aday yeni öğretim yılı öncesinde Milliyet, sayfalarını eğitime açmaya devam ediyor.

‘2 öğrenciye 1 öğretmen’ haberine eleştiri var

Zonguldak’tan geçilen “Bu okulda 2 öğrenciye 1 öğretmen düşüyor” başlıklı haber şöyle: “Milli Eğitim Bakanlığı, geçen yıl 1 milyon 327 bin TL harcayarak yenilettiği Zonguldak’taki Özel Eğitim Meslek Lisesi’ne bu yıl yatılı öğrenci vermezken, kentte ilköğretimi bitirip liseye devam etmek isteyen 7 işitme engelli öğrenciyi de başka illerdeki okullara yerleştirdi. 13 öğretmenin görev yaptığı 100 öğrenci kapasiteli Zonguldak Özel Eğitim Meslek Lisesi’nde ise geçen yıl 22 öğrencinin mezun olmasının ardından bu yıl sadece 26 öğrenci eğitim görecek. Maden işçisi 45 yaşındaki Veli Maden de kızı 14 yaşındaki Aslı Maden’i, Ordu’daki Nuriye Halit Çebi Özel Eğitim Meslek Lisesi’ne göndermeyeceğini söyledi.”
Mine Çinibulak adlı okurumuz haberin anlaşılamadığından yakınıyor: “Haberinizde hem dünyanın parasını harcayıp bir okul açılıyor, hem okulun öğrenci kapasitesinin altında öğrenci alınıyor hem de okulda okumak isteyen o yedi işitme engelli öğrenciyi de dağıtıyor. Bu nasıl okul ki 13 öğretmeni var 26 öğrencisi. Okul niye böyle bir şey yapıyor, niye kapasitesinin altında bir sınıflık öğrenci bulunduruyor. Bu soruların hiçbirinin yanıtını haberinizde görmek mümkün değil.
Devlet okullarında bile her sınıf 39 kişidir. 6 öğrenci koskoca okulda nasıl okuyacak. Okulun bu durumda olmasını bize açıklayacak bir yetkili de mi bulamadınız. Ayrıca bu meslek okuluyla bu işitme engelli çocuklar arasında nasıl bir ilişki var. Yoksa burası işitme engelliler için açılan bir okul mu?”