The Others Araştırmacı gazetecilik

Araştırmacı gazetecilik

28.02.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Araştırmacı gazetecilik

Araştırmacı gazetecilik


  Mehmet Akarca Kanal D'nin Ankara temsilcisi. Yöneticilikten çok, O'nun ekran önüne gelmesini isterdim. Bir süredir bu işi de yapıyor. İyi bir spikerdi. Şimdi onu da üstleniyor. Ankara haberlerini ne güzel derleyip toparlayıp kelimenen tam anlamı ile "draje" şekilinde izleyiciye sunuyor. Akıcı konuşan, ne dediği anlaşılan olmak kolay değil. Mehmet Akarca'yı izlemek gerçekten zevk.

  Show Özel Haber... "Küçük kızlarla fuhuş yapanlar yakalanmış". Show'un uzmanlık alanlarından. Tabii bir de "otelde yakalanan Nataşa" haberlerini unutmamak lazım. Hiç kaçırmıyorlar. Hangi Nataşa nerede basılmış, Show hemen orada. Araştırmacı gazetecilikse işte buyurun. Canım hep eroin, derin devlet vs. ile uğraşanlar mı araştırmacı... Seks, fuhuş, taciz, tecavüz, cinsel organ, Nataşa gibi konular da araştırmaya girmez mi? Toplum olarak bu tür haberleri izlerken, bir de acayip araştırmacı kesiliriz. Her ne kadar adımız muhafazakar olsa da araştırmadan edemeyiz. Küçük kızların nasıl fuhuş yaptığını nasıl da merak ederiz? Öyle değil mi benim "Canım Türkiyem"? Sizi gidi, sizi!

  Star'ın bir de gazetesi çıkıyor. Fatih Çekirge genel yayın yönetmeni. Kendisini, Gülgün Feyman ile birlikte haber bülteninde izledim. Kendinden emin, dinamik bir görüntü veriyor. "Gazetecilik yürek ister" dedi. Bu aynı zamanda Star'ın reklam sloganlarından biri. Böyle sözler nedense beni ürkütür. "Ben aşığım", "Ben milliyetçiyim", "Ben namusluyum" gibi büyük laflardan oldum olası kaçmışımdır. Onun için aslında gazeteci olmanın yürekli olmak ile eşanlamlı kullanılması genelde doğru olmakla birlikte, pratikteki durum tersini gösteriyor. Galiba yürek bir yerde kaldı, üstüne de küller örtüldü. Ama Fatih Çekirge böyle diyorsa, yapacak tek şey var; Okuyalım görelim.