The Others ‘Dışlanacağımızı düşünenler hayal görür'

‘Dışlanacağımızı düşünenler hayal görür'

18.03.2016 - 11:10 | Son Güncellenme:

Akıncı, "Rum tarafının sürekli olarak KKTC’yi aradan çıkarıp Türkiye’yi muhatap yapma niyeti gerçekleşmeyecek bir durumdur. Tükiye de bunu kabul etmez. Kıbrıs Türk halkı da buna onay vermez. Kıbrıs Türk halkının devre dışı olacağı çözüm süreci hayal edenler, ancak hayal görürler" dedi.

‘Dışlanacağımızı düşünenler hayal görür

‘Dışlanacağımızı düşünenler hayal görür

Haberin Devamı

SEFA KARAHASAN

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis'in Brüksel'de görüşmesinin yankıları sürüyor. Görüşme ile ilgili bir açıklama yapan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, "Rum tarafının sürekli olarak KKTC’yi aradan çıkarıp Türkiye’yi muhatap yapma niyeti gerçekleşmeyecek bir durumdur" uyarısı yaptı. Türkiye'nin de bunu yapmayacağını kaydeden Akıncı, "Kıbrıs Türk halkı da buna onay vermez. Kıbrıs Türk halkının devre dışı olacağı bir çözüm süreci hayal edenler, ancak hayal görürler" dedi. Davutoğlu, Anastasiadis görüşmesini yorumlayan KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak da, "Bu gibi temaslar ve diyaloglar bizim dışımızda, ya da bizi dışlayarak açıkçası cereyan edecekse evet bizi rahatsız edici nitelikte olur" demişti.

Haberin Devamı

Limanların açılması

Yazılı açıklama yapan KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, şunları kaydetti; "AB mülteci krizi nedeniyle Türkiye’nin yardımına ihtiyaç duymaktadır. Bu durum, Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecinde yeni açılım ihtimalini yaratmış ve yıllardır tartışılan fasıllar ve limanlar konusu yeniden gündeme gelmiştir. Türkiye’nin tam üyelik hedefini ve bu çerçevede AB ile ilişkilerinin gelişmesini öteden beri desteklemekteyiz. Ancak Kıbrıs sorunu çözümsüz kaldıkça bunun sınırlı olabileceğinin de farkındayız."

‘Dışlanacağımızı düşünenler hayal görür

'Adres Lefkoşa'dır'

"Türkiye’nin üyeliği önündeki engeller çok olmakla birlikte ilişkileri bir ölçüde rahatlatacak olan Kıbrıs sorununun çözümüdür. Çözümün yolu da Brüksel’den değil, Lefkoşa’dan geçecektir. Brüksel – Ankara – Atina kuşkusuz ki çözüme katkı yapacak olan önemli merkezlerdir. Fasıl açılması karşılığında senelerdir KKTC ve Türkiye tarafından titizlikle korunan ilkelerden vazgeçileceğini düşünmek hatadır."

'Böyle çözüm olmaz'

"Çözüm sürecinde Kıbrıs Türk Halkının devre dışı olacağı bir durumu hayal edenler ancak hayal görürler. Rum tarafının sürekli olarak KKTC’yi aradan çıkarıp Türkiye’yi muhatap yapma niyeti gerçekleşmeyecek bir durumdur. Türkiye bunu yapmayacağı gibi, Kıbrıs Türk halkı da buna onay vermez. Zaten öyle bir durumda çözüm olmaz. Çözüm Kıbrıs’ta Kıbrıslılarca bulunacak ve onlar tarafından yaşatılacaktır."

Haberin Devamı

‘Dışlanacağımızı düşünenler hayal görür

Ercan'a Kosova formülü

Bu arada Türkiye'nin, Rumlara Limanları açma karşılığında Ercan Havaalanının “Avrupa Köln Eurocontrol Merkezi gözetiminde açılmasını” talep ettiği belirtildi. Kosova’nın Priştine Havaalanı'nın da bu örnekle uyuştuğu ifade edildi.

Yazarlar