The Others Güncel

Güncel

24.09.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Güncel

Güncel

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, öğretmenlik için başvuran adaylardan 16 bin 351 kişinin atamasını bu ay içinde gerçekleştirecek. Bakanlık yetkilileri, atama işleminin 25 Eylül'de yapılabilmesi için çalışmaların sürdüğünü ancak bu tarihe yetişmeyebileceğini bildirdiler. Yetkililer, atama işlemlerinin bu ay içinde tamamlanacağını belirttiler. Atamalarda, müracaatları sırasında eş durumu özrünü belgelendirenlerin istekleri, branşlara göre atama yapılacak iller ve bu illerin ihtiyaçları dikkate alınarak değerlendirilecek.

ÇAĞDAŞ Yaşamı Destekleme Derneği İstanbul şubeleri, ÇYDD Münster Bölgesi ile Adidas, Deniz Arman, Başak Sigorta, Esem Spor Giyim ve Gendaş A. Ş. Kitapçılık kuruluşlarının katkılarıyla Hakkari Yüksekova'daki 8 İlköğretim Okuluna kitap, kırtasiye, giysi ve oyuncak yardımı yapılacak. Dün gerçekleşen nakliye ve dağıtım işinde askeriyenin projeye destek vereceği belirtiliyor.

EĞİT - DER Genel Başkanı Mustafa Gazalcı, her yıl yaşanan yurt bulma sorununun temelinde paranın yatmadığını belirtti. Asıl sorunun gençlerin güvenle kalabilecekleri bir yer olmamasından kaynaklandığını söyleyen Mustafa Gazalcı "Bu konu çözüme kavuşmadığı için gençler dinci dernek ve vakıfların elindeki yurtlarda kalmak zorunda kalıyor. Onların istediği kitabı okuyup, namaz kılmak, oruç tutmak zorunda bırakılıyorlar. Ayrıca sorun sadece yükseköğrenim gençliğinde yaşanmıyor. İlköğretimi bitiren çocukların imam -hatiplerden başka kalabilecekleri yatılı bir okul yok" diyerek zaman geçmeden yetkilileri bu konuda göreve çağırdıklarını belirtti.

Geçen yıl Satranç 1. Liginde Türkiye birincisi olan Türk Eğitim Derneği (TED), Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı 3 yurtta Satranç Eğitim Merkezi açıyor. TED Genel Merkezinde yapılacak törene Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Devlet Bakanı Hasan Gemici'de katılacak. TED yetkilileri, çocukların boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirme amacına hizmet ettiklerini belirttiler.