The Others İşte azmin zaferi

İşte azmin zaferi

27.12.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

İşte azmin zaferi

İşte azmin zaferi


59 yaşında uzman, 64 yaşında profesör oldu


       Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü'nde 59 yaşında uzman olarak göreve başlayan Kıyasettin Temelli, 64 yaşında Bakü Üniversitesi tarafından fahri profesörlük ünvanına layık görüldü. Fahri Profesör Temelli, "Muradıma erdim" dedi.
       1994 yılında Müzik Bölümü'nde uzman olarak işe başlayan Kıyasettin Temelli, ikinci yılında öğretim görevlisi oldu. Azmi sayesinde üçüncü yıl Bölüm Başkanı olan Temelli, bir yandan da Müzikoloji Ana Sanat Dalı'nda yüksek lisans eğitimini tamamladı. Bu hızlı çıkışıyla dikkat çeken Temelli'ye, Bakü Üniversitesi önce doktora daha sonra da fahri profesörlük ünvanı verdi.
       Kıyasettin Temelli, Adalet Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi iktidarları döneminde Erzurum Belediyesi'nde Zabıta Müdürlüğü ve Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Temelli, hayatı boyunca ilgi duyduğu müziği 1966 yılında TRT Erzurum Radyosu'na saz sanatçısı olarak başlayarak meslek olarak seçti. Radyo bünyesinde Türk Halk ve Sanat Müziği koroları kuran Kıyasettin Temelli, bir süre koro şefliği, bir süre de Konservatuarı Müdürlüğü yaptı.
       1984 yılında emekli olarak siyasete soyunan Temelli, SODEP'ten Erzurum Belediye Başkan adayı oldu, ancak kazanamadı.
       "Okumanın yaşı yoktur" atasözünü doğrulayan ve gençleri kıskandırırcasına çalışan evli ve 5 çocuk babası Temelli, yeni hedefinin ise Erzurum'da özel bir müzik okulu açmak olduğunu söyledi. Temelli, "Çalıştıkça gençleşiyorum. Girdiğim işlerde başarılı oldukça mutlu oluyorum ve kendime güvenim artıyor" dedi.