The Others Kanbay'dan Çipras'a Kıbrıs tepkisi: 'Minnacık bebektin'

Kanbay'dan Çipras'a Kıbrıs tepkisi: 'Minnacık bebektin'

25.01.2017 - 14:47 | Son Güncellenme:

Büyükelçi Kanbay, "Çipras, kendi ülkesinden buraya gelen bir katilin 1950’li yıllardan itibaren  bu adada nasıl cinayetler işlediğini hatırlamıyor" dedi

Kanbaydan Çiprasa Kıbrıs tepkisi: Minnacık bebektin

Kanbaydan Çiprasa Kıbrıs tepkisi: Minnacık bebektin

MİLLİYET LEFKOŞA
Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın Kıbrıs meselesini "Türkiye’nin adayı işgali" olarak tanımlamasının enteresan bir ifade olduğunu belirterek, "O yıllarda kendisi herhalde hayatta bile yoktu, belki de minnacık bir bebekti. Kendi ülkesinden buraya gelen bir katilin 1950’li yıllardan itibaren bu adada nasıl cinayetler işlediğini hatırlamıyor." dedi. Büyükelçi Kanbay, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği heyetini kabul etti. Kanbay, kabulde yaptığı konuşmada, şehitleri, gazileri anmanın, tarihin önemli olaylarını, acılarını, iyi ve kötü günlerini hatırlamak için de bir vesile olduğunu belirterek, Çanakkale Şavaşı ve Kurtuluş Savaşı’ndan örnekler verdi.

Haberin Devamı

'Hastalıklı zihniyetler'

Türkiye’de geçen yıl 15 Temmuz’da ortaya çıkan menfur ihanet ve devleti işgal etme teşebbüsünün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı, milletin direnmesi ve devlete sahip çıkmasıyla önlendiğini anlatan Kanbay, şimdi de bu ihanet şebekesinin bulunup kökünün kazınması için çalışıldığını ifade etti. Kıbrıs şehit ve gazilerini anarken, Kıbrıs adasını helenleştirme uğruna birçok komplolar kurulduğuna dikkati çeken Kanbay, bugün de devam eden hastalıklı zihniyetlerin o dönemlerde nasıl kötülükler ve hunharca işler yaptıklarını tekrar akıllara getirdiğini vurguladı.

'Minnacık bir bebekti'

Büyükelçi Kanbay, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın Kıbrıs meselesini "Türkiye’nin adayı işgali" olarak tanımlamasının enteresan olduğunu belirterek, "O yıllarda kendisi herhalde hayatta bile yoktu, belki de minnacık bir bebekti. Kendi ülkesinden buraya gelen bir katilin 1950’li yıllardan itibaren bu adada nasıl cinayetler işlediğini hatırlamıyor.” diye konuştu.
Kanbay, şehit ve gazileri anmanın, geçmişin acı tatlı olaylarını da hatırlamanın ve bunlardan ders çıkarmanın bazı konuları doğru değerlendirmeye yardım edeceğini dile getirerek, derneğe yürüttükleri güzel çalışmalardan ötürü teşekkür etti.

Yazarlar