The Others Kazada cinayet izi

Kazada cinayet izi

12.06.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kazada cinayet izi

Kazada cinayet izi

KONYA'nın Akşehir ilçesi yakınında ölü bulunan Isparta'nın Yalvaç ilçesi Kaymakamı Özay Kara (41) ve arkadaşı Refik Benzet (46) ile ilgili araştırma sürdürülüyor. Kara'nın cinayete kurban gittiği ihtimali ağırlık kazanırken, bir gazino işletmecisi aranıyor.
Kara'yla Benzet, önceki gün Yalvaç - Akşehir Yolu'ndaki Ayustu Mevkii'ndeki uçurumda ölü olarak bulundu. İlk bakışta olay trafik kazası gibi değerlendirildi. Benzet'e ait 32 YD 003 plakalı Mercedes'in uçurumun üst kısmında kalması, cesetlerin ise birbirinden 150 metre arayla uçurumda yeralması cinayet şüphesini gündeme getirdi. Otomobilin bagajında kaymakamın rozetiyle saatinin bulunması, onun olay yerine bagajda taşındığı ihtimalini artırdı. Kaymakamın başında demir sopa izine benzer yaralar olduğu belirlendi. Cesetler otopsi yapılmak üzere Ankara'ya gönderildi.
Kara'nın ölümünden önce Yalvaç Belediyesi'nde Belediye Başkanı Tekin Bayram ve Müteahhit Refik Benzet'le sohbet ettiği öğrenildi. Kaymakam ve yanındakiler saat 20.00'ye kadar belediyede oturduktan sonra Antiochha Oteli'ne geçti. Tekin Bayram gruptan ayrılırken, Kara'yla Benzet, Dörtyol Gazinosu'na gitti. Daha sonra da kayboldular. Dörtyol Gazinosu sahibi Mehmet Ali Dingil aranırken gazino çalışanları da gözaltına alındı. Bunun üzerine gazinocunun jandarmayı arayarak, "Ben yaptım çocukları bırakın" dediği öğrenildi. Kaymakam Özay Kara'nın daha önce Dörtyol Gazinosu'nu kapattığı, bu yüzden tehdit edildiği iddia edildi.