The Others Üniversiteler hazırlanıyor

Üniversiteler hazırlanıyor

08.10.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Üniversiteler hazırlanıyor

Üniversiteler hazırlanıyor


Kocaeli Üniversitesi 1, Sakarya Üniversitesi de 8 Kasım’da açılıyor


       Yaşanan afet nedeniyle açılması ertelenen Kocaeli Üniversitesi 1 Kasım'da, Sakarya Üniversitesi de 8 Kasım'da açılacak. Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Çallı, belirlenen tarihte açılışın yapılacağını belirterek, tüm kampuslerin gözden geçirildiğini ifade etti.
       Rektör Çallı, ikinci "ğretim "ğrencilerinin de geçici olarak gündüze alınacağını, bundaki amacın "ğrenci ve "ğretim görevlilerini psikolojik açıdan rahatlatmak olduğunu söyledi. "İkinci "ğretim illa ki gece "ğretimi demek değildir" diyen Prof. Dr. Çallı, üniversitede yer olduğu müddetçe bu "ğrencilerin gündüz eğitim yapabildiğine değindi.
       Akyazı Kampusü'nün yıkıldığını hatırlatan Rektör Çallı, oraya 2 - 3 km. uzaklıkta bir bina bulunduğunu, durumun kesinlik kazanmasından sonra kampusun taşınabileceğini söyleyerek, "Ağaç Mobilya ve Dekorasyon Bölümü "ğrencilerimizi başka üniversitelerin aynı bölümüne yönlendiriyoruz" dedi. Rektör Çallı, amaçlarının "ğrencinin mağdur edilmemesi olduğunu söyledi.

'Yurt sorunu yok'

       Adapazarı'nda yurt sorunu yaşanmadığını belirten Prof. Dr. Çallı, 450 kişilik Hakkı Demir Kız Yurdu'nun faaliyette olduğunu, bunun yanısıra özel yurtlar bulunduğunu söyledi. Başkent Üniversitesi'nin kendilerine 100 tane prefabrik yurt yapacaklarını söyleyen Prof. Dr. Çallı şöyle konuştu, "Şehirde 3 bin "ğrencilik yurt inşaasına başlandı. İlk etapta 750 "ğrenci alınması planlanıyor. Ayrıca, Hendek'te 100 dönüm üzerine yine prefabrik yurt yapımı çalışmaları başladı. Yaklaşık 2 bin "ğrenci kapasiteli olacak. 900 - 1500 kişilik çelik konstrüksiyon yurtların yapımına da çok yakında başlanacak".

Kocaeli 1 Kasım'da

       Depremde ağır hasar gören, Arslanbey Kampusü tamamen yıkılan Kocaeli Üniversitesi de tüm bölümleriyle birlikte Hereke'ye taşınıyor. 5 bin dönümlük arazide yapımı devam eden binalarda, eğitime 1 Kasım'a başlanacak. Yine Hereke'de 10 yıllığına kiralanan bir bina da kız yurduna dönüştürülecek. Yetkililer Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin de bir yurt yapımı hazırlığı içinde olduğunu ifade ettiler. Derince'de de üniversite vakfı tarafından yapımı tamamlanan bir kız yurdu hizmete açıldı.