Dünya ‘Tillerson dersini almadı’

‘Tillerson dersini almadı’

16.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD basınında yer alan ve Beyaz Saray yetkililerine dayandırılan haberde, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile ABD Başkanı Trump arasında derin bir güvensizlik problemi olduğunu iddia edildi.

‘Tillerson dersini almadı’

ABD merkezli Washington Post gazetesinin haberine göre, Trump’a yakın yetkililer Tillerson ve Trump’ın Kuzey Kore, ABD’nin Paris iklim anlaşmasından çekilmesi ve ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması gibi konularda anlaşmazlığa düştüğünü açıkladı. Trump’ı ve Tillerson’ı iyi tanıyan bir danışman, Trump’ın Dışişleri Bakanını sürekli aşağıladığını söylerken, Beyaz Saray’da Tillerson’ın yerine kimin geleceği konusunda da düzenli konuşmalar yapıldığını ekledi. İddialar üzerine açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, Tillerson ile Trump’ın arasındaki ilişkinin kuvvetli olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Donald Trump ve Tillerson arasında Kuzey Kore politikası noktasında görüş ayrılıkları daha önce basına yansımıştı. Başkan Trump, Kuzey Kore’ye karşı daha sert bir söylem kullanırken, Tillerson ise diplomasinin önemine vurgu yapıyor. Trump, Tillerson’ın Asya ziyaretinde Kuzey Kore’ye karşı ABD’nin bölgedeki müttefikleriyle yaptığı görüşmelerin “nafile” olduğunu söylemişti.