Gündem TKGM parsel pafta sorgulama işlemleri!

TKGM parsel pafta sorgulama işlemleri!

16.07.2016 - 19:40 | Son Güncellenme:

Parsel pafta sorgulama işlemleri ile arazi durumunu öğrenmek artık kolay bir hale geldi. Parsel pafta sorgulama işlemi Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hizmete koyuldu. Parsel pafta sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını sizler için ele almış bulunmaktayız.

TKGM parsel pafta sorgulama işlemleri

Çalışma hayatına atılan insanların en büyük hayallerinden biri de bir mal veya mülkün sahibi olmaktır. Çünkü alınan bir mal veya mülk gün geçtikçe değer kazanabilir buda kişi için yatırıma dönüşmüş anlamına gelmektedir. Alınan arsa, tarla, ev gibi taşınmaz mülkler kişinin kendini daha fazla güvende hissetmesi bakımından da oldukça önemlidir. Çünkü alınan bir malın getirisi kişi için büyük ölçüde olacaktır. Maddi durumu iyi olan kişilerin yaptığı işlem genel olarak bir arsa veya ev gibi taşınmaz mülk almaktır. Çünkü bu gibi taşınmaz mülkleri satın alıp kiraya verdiği zaman kendine ek gelir sağlamaktadır. Bu ve bunun gibi amaçlar doğrultusunda vatandaşlar taşınmaz mülk almaya yönelmektedir. Ancak bir mülk alınırken dikkat edilmesi gereken belirli hususlar vardır. Mesela tapu ve parsel paftası alınacak olan malın durumu ve yeri için oldukça fazla şekilde önem teşkil etmektedir. Özellikle alınacak olan malın parsel pafta sorgulama işlemi önem taşımaktadır. Bu işlemi gerçekleştirmek için akla ilk gelen sistem Tapu Kadastro Müdürlüklerine gitmek olacaktır.

PARSEL SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
PAFTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Tapu kadastro müdürlüklerine giderek vezne görevlisi üzerinden parsel pafta sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak şimdilerde daha kullanışlı ve kişiler adına daha kolay gerçekleşen parsel pafta sorgulama işlemi online sistemler üzerinden gerçekleşmektedir. Parsel pafta sorgulama işlemi internet üzerinden hiç vakit kaybetmeden kolay bir şekilde gerçekleşmektedir. Tapu kadastro müdürlüğü üzerinde vakit kaybı yaşanmaktadır. Ancak online sistemler vatandaşları işlerinden güçlerinden alıkoymayarak basit bir şekilde parsel pafta sorgulama işleminizi yapmanızı sağlamaktadır. Parsel pafta sorgulama işleminizi gerçekleştirmek için e Devlet sistemine giriş yapmak gerekmektedir. e Devlet sistemi bildiğiniz üzere devletimizin resmi internet sitesidir. Bu internet sitesi sayesinde devletimiz üzerinde varlık gösteren tüm kamu kurum ve kuruluşlarının resmi internet sitelerine giriş yaparak şubeler üzerinden gerçekleştirebildiğiniz işlemleri internet üzerinden oldukça basit bir şekilde gerçekleştirme imkanınız vardır. e Devlet sistemi üzerinden işlem yapabilmek için aranan tek kriter e Devlet üyeliğinizin olmasıdır. e Devlet üyeliği almak için yapmanız gereken tek işlem herhangi bir PTT şubesine T.C. kimlik belgeniz ile giderek vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğiniz belirtmeniz yeterli olacaktır. Bu beyanınızın karşılığında vezne görevlisi size 2 TL karşılığında bir şifre verecektir. Bu şifre ve T.C. kimlik numaranız ile e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. e Devlet sistemine ilk defa giriş yaptığınızda sistem sizi tanımak ve işlemlerinizi daha kolay yapabilmek adına kişisel kimlik bilgilerinizi ilgili alanlara doldurmanızı istemektedir. Ayrıca güvenlik amaçlı olarak PTT şubesinden almış olduğunuz şifreyi kendi belirlemiş olduğunuz şifre ile değiştirerek e Devlet sistemi üzerinden resmi işlemlerinizi yapabilme imkanına sahipsiniz.

e Devlet sistemi üzerinden yapılan resmi işlemlerden biri de parsel pafta sorgulama işlemidir. parsel pafta sorgulama işleminizi gerçekleştirmek için sayfa üzerinde bulunan arama sekmesine parsel pafta yazmanız halinde karşınıza çıkan sayfa üzerinden basit bir şekilde parsel pafta sorgulama işleminiz yapabilirsiniz.