Gündem Trafik Cezası Sorgulama Ve Online Trafik Cezası Ödeme İşlemleri Burada!

Trafik Cezası Sorgulama Ve Online Trafik Cezası Ödeme İşlemleri Burada!

25.04.2015 - 14:57 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama işlemlerinizi internet üzerinden kolayca yapabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi nasıl yapılır ve trafik cezası sorgulama işlemi hakkında detaylı bilgiyi haberimizden öğrenebilirsiniz.

Trafik Cezası Sorgulama Ve Online Trafik Cezası Ödeme İşlemleri Burada

Okul hayatımızın başlaması ile birlikte, bazı sorumlulukları üstlenmeye başlarız. Bu sorumluluklar her geçen yıl artmakla birlikte, üstelik her geçen süreç içerisinde biraz daha bizlerin omzunda yük olmaya ve bizleri zorlamaya başlamaktadır. Hele bir de, artık üniversite ya da hangi eğitim alınmış ve bitmiş ise, iş hayatına giriş yaparız ve artık hayat bizim istediğimiz yönde değil de, çok daha zorunlu olan bir yönde akmaya devam eder. Durum böyle olunca, bazı diğer işlerimiz aksayabilmektedir.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

Ama neyse ki artık internet üzerinden hizmet sunan birçok uygulama var. Bu uygulamalar sayesinde bizler de bir nebze olsun rahatlamış oluyoruz. Çünkü bu uygulamalar hem pratik hem de hızlı bir şekilde hizmet sunmaktadır.

Aksamaya uğramış işlerimizden biri de hiç kuşkusuz trafik cezalarımızın bilgisine ulaşmak ve varsa trafik cezalarımızı ödemek. Bu gibi işlerimizi takip etmekte zorlanmamız aslında oldukça olağan bir durumdur. Çünkü artık hemen her yerde mobese kameraları yer almaktadır. Trafiğin olduğu neredeyse her noktada yer alan bu mobese kameraları yolu ile kusurlu hareket yapan araç ya da yayalar tespit edilmekte ve gerekli görüldüğü durumlarda da ceza yazılmaktadır. Böyle bir durumda ise ceza alan taraf, ceza aldığının farkında bile olmayabilir. Farkına vardığında ise, cezasının son ödeme tarihi bile geçmiş olabilmektedir. O zaman da, ceza alan taraf parasal yönden ekstra olarak zarara uğrayacaktır.

Haberin Devamı

Ama, şimdi anlatacağımız internet uygulamaları sayesinde bu sorunun önüne geçebilirsiniz.

Trafik Cezası Sorgulama

Trafik cezası sorgulama işlemlerinizi internet aracılığı ile yapmanız mümkündür;

Öncelikle, http://www.trafik.gov.tr adresine giriş yapınız.

Burada açılan ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web adresinin ana sayfasının alt bölümünde yer alan, Trafik Cezası Sorgulamayazan tabloya geliniz.

Ardından, bu tabloda, sorgulama yapan kişinin kimlik bilgileri başlığı ile bir bölüm bulunmaktadır. Bu başlığın altında ise; İsim, Soy İsim, T.C Kimlik Numarası ve Doğum Yılı şeklinde başka bölümler bulunmaktadır.

Ardından, bu bölümleri doldurunuz ve yine bu sayfada bulunan ve Doğrulayazan seçeneğe tıklayınız.

Daha sonra, açılacak yeni sayfada; Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama, Sürücü Belgesine Yazılan Ceza Sorgulama, Tüzel Kişi Ceza Sorgulama, Otoparka Çekilen Araç Sorgulama şeklinde hazırlanmış olan bölümleri göreceksiniz.

Son olarak, bu bölümler arasından sorgulama yapmak istediğiniz bölümü seçiniz ve trafik cezası sorgulatması işlemlerine başlayınız.

Haberin Devamı

Trafik Cezası Ödeme

İlk olarak, www.gib.gov.tr bağlantısına yani İnternet Vergi Dairesi resmi web adresine giriş yapınız.

Burada, açılan yeni sayfanın sağ bölümünde bulunan ve,Motorlu Taşıtlar Vergi Dairesi için lütfen tıklayınızyazan alana tıklayınız.

Bu işlemin ardından, burada açılan yeni sayfada bulunan çeşitli bölümler içinden, Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödemeyazan bölümü işaretleyiniz.

Daha sonra, burada yer alan; Plaka, Özel Plaka, T.C Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası ve Tescil Tarihi bilgilerinizin istenildiği alanları doldurunuz.

Son olarak ise, yine bu sayfada yer alan ve tamamyazan seçeneğe tıklayınız.

Bu şekilde, internet üzerinden trafik cezanızı ödemek mümkündür.