Dünya Trump ikinci fireyi verdi! Bakan adayı çekildi

Trump ikinci fireyi verdi! Bakan adayı çekildi

16.02.2017 - 09:23 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı'nın Çalışma Bakanlığı için aday gösterdiği Puzder, Cumhuriyetçilerin de muhalefet etmesiyle saf dışı kaldı. Asgari ücretin artırılmasına karşı çıkan Puzder, yasal olmayan işçi çalıştırması ve eski eşine uyguladığı şiddetle de gündeme gelmişti.Başkan Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn, Rusya büyükelçisi ile ambargoları görüştüğü için hafta başında istifa etmişti.

Trump ikinci fireyi verdi Bakan adayı çekildi

ABD Başkanı Donald Trump'ın Çalışma Bakanı adayı Andrew Puzder, iş ve özel hayatına yönelik eleştiriler nedeniyle adaylıktan çekildi.

Haberin Devamı

Hardee's ve Carl's Jr adlı restoran zincirlerinin İcra Kurulu Başkanı (CEO) olan Puzder, adaylıktan çekildiğini yazılı açıklamayla duyurdu.

Trump'a kendisini aday gösterdiği için teşekkür eden Puzder, "Ailemle yaptığım dikkatli değerlendirme ve görüşmeler sonucunda Çalışma Bakanlığı adaylığından çekiliyorum" dedi.

ABD basınında çıkan haberlerde ise, Demokratların topyekun karşı çıktığı Puzder'ın adaylıkta çekilmesine bazı Cumhuriyetçi senatörlerin de muhalefete katılmasının neden olduğu belirtiliyor.

27 YILLIK DAYAK VİDEOSU

Asgari ücretin artırılmasına karşı çıkan Puzder, yasal olmayan işçi çalıştırmasıyla da eleştirilerin odak noktasına yerleşmişti. Eski eşine uyguladığı şiddet ise, tüm tartışmaların üstüne tuz biber ekmişti.

Haberin Devamı

Puzder'ın eski eşi Lisa Fierstein'ın maruz kaldığı aile içi şiddeti, kimliğini gizleyerek Amerikalı televizyon yıldızı Oprah Winfrey'e anlattığı 1990 tarihli videolar, hafta içinde ABD Senatosuna gönderilmişti. Puzder ve Fierstein'in olaylı evlilikleri, 1987 yılında sona ermişti.

Senatodan adaylığının onaylanması için gerekli 50 oyu alamayacağı spekülasyonları günlerdir Amerikan medyasını meşgul eden Puzder, Trump'ın kabinesindeki ikinci fire oldu.

Yeni yönetimdeki ilk fire, Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in istfası olmuştu. Flynn, Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile yaptığı telefon görüşmesinde yaptırımların hafifleyeceğini söylemiş ancak konuşmayı haftalarca inkar etmişti.