Siyaset TSK’ya destek açıklamaları

TSK’ya destek açıklamaları

22.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan: Ülkemizi terör tehdidinden korumak ve bölgemizi huzura kavuşturmak amacıyla Silahlı Kuvvetlerimizin başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nda görev alan kahraman Mehmetçiğimize muvaffakiyetler diliyorum. Türkiye’nin duaları sizinledir.

TSK’ya destek açıklamaları

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu: Bu harekat, Suriye’nin toprak bütünlüğüne matuf bir harekat değildir. Türkiye evvelden bu yana Suriye’nin toprak bütünlüğüne tam manasıyla riayet edilmesi gerektiğini ifade etmektedir

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Kahraman ordumuza, evlatlarımıza, başarılar diliyoruz. 40 yıldır Türkiye, teröristlerle mücadele ederken, yabancı güçler teröristlere 4 bin TIR silah gönderip, güya sınır koruma ordusu kurmaya kalktılar. Tek bir soru sormak isterim. Bu sınır koruma ordusu kimin ordusu, kime karşı koruyacak? Buradan 9 bin kilometre ötedeki ülkenin sınırını mı?

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş: Ya ilahi Türkiye’mizi de kuşatırlarsa yeryüzünde zalimlere dur diyecek, mazlumlara destek olacak kimse kalmayacak! Allah’ım askerimize güç, kuvvet ver, görünmez ordularınla teyit eyle!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: Zeytin Dalı Harekatı, bölgedeki Türk, Türkmen, Kürt, Arap ve daha pek çok kardeşimizin huzur ve güvenliği için yapılan, Kürtlere veya sivillere değil, YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı gerçekleştirilen bir operasyondur.

Haberin Devamı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu: Hiç kimse Türkiye’ye talimat vermeye kalkmasın, hiç kimse Türkiye’nin sabrını sınamaya kalkmasın. Bizim Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan. Bu, sınırımızda PKK’sı, PYD’si, YPG’si, DAEŞ’i tüm terör örgütlerine karşı sınır güvenliğimize yönelik bir operasyondur.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü: Üyesi olduğumuz NATO ve ABD, ülkemizin güvenliği söz konusu olduğunda üç maymunu oynamaktan vazgeçmelidir. Operasyon, NATO ve ABD için bir güven ve samimiyet testidir. Dualarımız Mehmetçiklerimizle beraberdir.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Ümit ediyorum ki en kısa zamanda barış ve huzur tesis edilerek geriye çekinilir ve problem halledilmiş olunur. Biz bunu farklı şekilde ırk, mezhep bazına dayandırırsak problemin çözümü olmaz. Biz kendi kendimizi yok ederiz, Amerika’nın, İsrail’in İngiltere’nin, Fransa’nın işini kolaylaştırmış oluruz.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal: Merkez sağ gelenek olarak, iki asırlık tarihi tecrübemiz ışığında mümeyyiz, bir numaralı vasfı millilik olan bir hareket olarak eğer memleket, millet, devlet meselesi varsa teferruat sayacağımız meseleleri bir kenara bırakarak dün olduğu gibi, bugün de devletimizin, hükümetimizin ve Mehmetçiklerimizin yanında olma mecburiyetimiz vardır.

Haberin Devamı

TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar: Türkiye Cumhuriyeti Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Zazasıyla ve diğer birçok etnisitesiyle ve inanç grubuyla bizimdir, ilelebet bizim kalacaktır Allah’ın izniyle. Bu Vatan şer güçlerin dizaynına kapalıdır. Son yıllarda gözgöre göre dayatılan senaryoya sessiz kalınması düşünülemez.

AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş: Ziya Paşa bir beyitinde der ki: “Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.” Allah şanlı ordumuzu muzaffer eylesin.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: Bölgede huzur ve güvenliğin sağlanması açısından başlatılan harekat, terör örgütlerine gereken mesajı verecektir. Mehmetçiğimizin, sonuna kadar haklı olduğumuz bu operasyonu başarıyla tamamlayacağından en küçük bir şüphemiz yoktur. Türk milleti her zaman olduğu gibi söz konusu vatan olduğunda yek yürek olmuştur.

Yazarlar