Gündem Tuğrul Türkeş kimdir?

Tuğrul Türkeş kimdir?

04.09.2015 - 14:50 | Son Güncellenme:

MHP'den disiplin kuruluna sevk edilen Tuğrul Türkeş dün yaptığı basın açıklaması sonrası, MHP Merkez Disiplin Kurulu, seçim hükümetinde yer almayı kabul eden Tuğrul Türkeş'in kesin ihracına karar verdi... Peki Tuğrul Türkeş kimdir? Hayatı ve kariyeri hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde...

Tuğrul Türkeş kimdir

Mecliste basın toplantısı düzenleyen Başbakan yardımcısı Tuğrul Türkeş MHP'ye çok sert eleştirilerde bulundu. MHP'den kendisine ağır eleştiri yöneten bazı isimleri de 2 sarhoş 3-5 çakal diye niteledi.

-63. hükümet Anayasa çerçevesinde kurulmuş bir seçim hükümetidir. Bir koalisyon değildir. Anayasal sorumluluklar çerçevesindedir. Bu çerçevede görev üstlenen bakanların birbirinin fikirlerini kabul etmesi, sevmesi beklenmemelidir. Bir koalisyon hükümetinde olduğunda gibi partilerin fikirlerinin birbirine uyuşması gibi bir zorunluluk bulunmamaktadır.

Bazı açıklamaları çok yadırgadığımı, bazı yetkilileri anayasadan bihaber olduğunu gördüğümü söylemek isterim.

Makamları, imtiyaz ve çıkar olarak algılayanların eleştirileri ilgi alanım içinde değildir.

Makamı sadece sorumluluk, fedakarlık olarak görenler yüklendiğim sorumluluğun anlamını bilmektedir.

Siyaset sistemi kilitleme ve çözümsüzlük alanı değil, çözüm yaratma alanıdır. Benim yaklaşımım her zaman böyleydi, bundan sonra da böyle olacak.

Siyasi partilerin amacı hedef olmaktır. İktidarı hedeflemeyen hiçbir parti demokrasinin gelişmesine katkı sunamaz.

Benim başbakan yardımcım olmam nedeniyle partim, Milliyetçi Hareket Partisi de iktidar olmuştur. Bunu kim görmez istemez? Tabiki iktidar olmak istemeyenler.
Ben partimi iktidar yaptım.

Babam partimizi 3 milletvekili ile iktidar ortağı yapabilmişti. bugün 80 milletvekili olan Milliyetçi Hareket Partisi ise iktidardan korkup kaçıyor.

Yüzbinlerce ülkücünün işsiz olduğu ülkemizde Milliyetçi Hareket Partisi'ni iktidardan uzak tutmak nasıl açıklanabilir.

Bana soyadımdan dolayı mirasyedi diyorlar. Bunu söyleyenlere şunu söylemek lazım. Sizler kimin mirasını yiyorsunuz?

Ülke önceki hükümetler döneminde uçurumun kenarına getirilmiş. Kriz kapıda. Ekonomi alt üstü olmuş. Bu durumda ülkeme ve milletimin dertlerine bir tekme de ben mi vursaydım? Yapamazdım. Yapmadım da.

Bugüne kadar her fırsatta dile getirdiğim, önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben anlayışım içinde, sonra yetiştirildiğim anlayış içinde devlet çıkarlarını her şeyin üstünde tuttuğumu belirtip teklifini

Yasama görevi üstlenmiş olan bir milletvekilinin milli ve anayasal bir görevi yerine getirmiş olması hangi hukuk devletinde böyle bir ihraç kararının altına imza koyabilir.

Ülkücü camianın bildiği bir sırrı paylaşacağım. Devlet Bey için en incitici bir cümle kullanmam. Sayın Bahçeli de şahsımı hedef almadı, ancak yanında bulunan ve bulunduğu iddiasındaki kraldan çok kralcı zevat, sırf koltuklarını ve adaylıklarını korumak için var güçleriyle bana saldırıyorlar.

Sureti haktan görünüp Devlet Bey'in yüzüne gülenler beni yolumdan çeviremez.

Şimdi ben buna bir adım yaklaştım diye şahsımı yaylım ateşine tutuyorlar.

İşkencelerin, zulümlerin en büyüklerini yaşamış bir ailenin ferdiyim. Bunu gidip Devlet Bey'e sorun. Size hakettiğiniz cevabı verecektir.

Hakkımda laf etmeye yeltenenler iki sarhoş ve üç beş çakaldan itibaret. Hakkımda kimler ne konuşmuş diye baktım. İki sarhoş ve üç-beş çakal. Bunlara cevap vermeye tenezzül etmem.

Ben Milliyetçi Hareket Partisi mensubuyum. Seçim hükümeti olsa bile partimi iktidar yaptım. Beni bu yüzden kimse partimden atamaz.

4 Ekim'de olağanüstü bir kurultay düzenlesin. O kurultayda benim üstlendiğim görev hakkında ülküdaşlarım, delegeler karar versin. Yanaşmalar, devşirmeler, sahibinin sesis sözde ocakcılar benim verdiğim kararın ağırlığını anlayamazlar. ve benim hakkımda karar veremezler.

Dünden bugüne MHP'ye gönül vermişlere soralım Tuğrul'u atalım mı diye. Bir kaç parti gezmişler, vekil olmak için kapı aşındıranlar benim hakkımda kara veremezler. ben bu partiye kendi kendime aday adayı olmadım. 2007'de kendileri beni çağırdılar geldim.
2011'de kendisine sordum devam edelim mi diye evet dedi imzamı verdim.

Oradaki sarhoşlar ve çakallar benim hakkımda karar eremezler duymadı iseniz bir daha söyliyeyim. İki sarhoş , 3, 5 çakaldan bahsediyorum . Bir hafta içinde basın bildirilerine bakarsanız. kim olduğunu bulacaksınız.

BAHÇELİ DE CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanımızla bir tek ben görüşmedim. Sayın Bahçeli'nin de gittiği söyleniyor. Koray Aydın da TBMM başkan ekili olarak cumhurbaşkanımızla görüştü.

AK PARTİ İLE İLGİLİ DÜŞÜNCEM YOK

Ben hala MHP'deyim benim AK parti'den aday olmak gibi bir düşüncem yok. Bunu beni MHP'den atmak isteyenlere sorun. Benim böyle bir düşüncem yok.

DAVUTOĞLU İLE MEZAR ZİYARETİ


Babamın mezarına her kim gülsuyu döktüyse Allah razı olsun. Bunu neden siyasi tartışma haline getirdiler? Başbakan ve beraberindekiler babamın mezarına gelip bir Fatiha okudularsa Allah razı olsun. Babamın mezarına geldiler diye kimseyi suçlayamayız." Ayrıca Sayın Davutoğlu, babamın mezarının yanından geçerken dua okumak istemişse müteşekkirim ayrıca aynı şekilde babamın mezarına gül suyu dökenlere de aynı şekilde müteşekkirim.

Haberin Devamı

TUĞRUL TÜRKEŞ KİMDİR?

Tuğrul Türkeş, Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul eden 3 vekilden biri...

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Geçici Bakanlar Kurulu'nda, Başbakan Yardımcılığı görevine MHP Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş, getirildi.

MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş, 1 Aralık 1954'te İstanbul'da doğdu. İktisatçı ve iş adamı Türkeş, Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümünü bitirdi.

Türkeş, Ticaret Bakanlığında Basın Danışmanlığı, Ortadoğu gazetesinde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Akşam ve Son Havadis gazeteleriyle, Yeni Harman haftalık dergisinde köşe yazarlığı yaptı.

PETKİM AŞ ve TC Kalkınma Bankasında Yönetim Kurulu Üyeliği, Ataköy Otelcilik AŞ'de Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunan Tuğrul Türkeş, medikal, sigortacılık ve uydudan görüntüleme konularında faaliyet gösteren çeşitli şirketlerde yönetici ve ortaklık yaparken, Aydınlık Türkiye Partisi Kurucu Üyeliği ve Genel Başkanlığı görevini üstlendi.

Türkeş, 23. Dönemde Ankara Milletvekili seçildi. Aynı dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyeliği yapan Türkeş, 24. Dönemde de aynı göreve yeniden seçildi.

İngilizce bilen Türkeş, 3 çocuk babası.