Gündem Tüm SSK prim borç sorgulamalarınızı SGK hizmet dökümü ile öğrenin

Tüm SSK prim borç sorgulamalarınızı SGK hizmet dökümü ile öğrenin

29.07.2015 - 09:27 | Son Güncellenme:

SSK prim gününüzü SGK sorgulama işlemini yaparak kolayca öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü sorgulaması yaparak SSK prim borç sorgulama işlemini yapabilmek için yapmanız gerekenleri haberimizde bulabilirsiniz.

Tüm SSK prim borç sorgulamalarınızı SGK hizmet dökümü ile öğrenin

Henüz daha birkaç sene öncesine kadar hayatımıza bu denli girmemiş olan internet teknolojisi, günümüzde ise, aklımıza gelen neredeyse tüm alanlarda işimize yaramaktadır. Artık hemen hemen hepimizin evinde, ofisinde wi-fi ağları mevcut ve üstelik neredeyse hepimizin android telefonları bulunmaktadır. Durum böyle olunca, bir çok kurum ve kuruluş da, normalde yürütmüş oldukları işlerini, internet üzerinden de işletmeye başlamıştır. Artık tüm bankalar, büyük şirketler, oteller, firmalar, mağazalar ve bunlara benzer her türlü oluşum, internet aracılığı ile hizmetlerini sunmayı seçmişlerdir. İnternetin bu şekilde yaygın kullanılması, zaten yapımızda az biraz tembellik bulunan biz insanoğlunun oldukça rahatına gitmiştir. Hele ki, devletin de kamu kuruluşları ile ilgili faaliyetlerini, internet aracılığı ile vatandaşlara ulaştırmaya başlaması, bizleri büyük külfetlerden kurtarmış durumdadır.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUMUYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Devletin bir kurumu olarak çalışmalarına başlayan ve devam eden Sosyal Güvenlik Kurumu, bir çok alanda hizmet sunmaya devam etmektedir. İnternet aracılığı ile sunmuş olduğu birkaç hizmetini ise, bu haberimizde sizlerle paylaşmak istedik ve bu amaçla aşağıda yer alan haberimizi hazırladık.

SGK Hizmet Dökümü İşlemleri

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bir uygulaması olan SGK hizmet dökümü, artık internet aracılığı ile de biz vatandaşların bilgisine sunulmuş durumdadır. İşe başlama tarihi ile, emeklilik tarihi arasındaki zaman dilimi içinde, gösterilmiş olunan hizmet hareketlerinin yer aldığı SGK hizmet dökümü belgesi, internet sayesinde, artık sanal ortam üzerinden de görüntülenebilmektedir. Üstelik, bu şekilde internet aracılığı ile öğrenilen SGK hizmet dökümü, hem daha patrik hem de daha hızlı bir sonuç almanıza yardımcı olacaktır. O zaman şimdi, SGK hizmet dökümü işlemlerinin internet aracılığı ile nasıl yapılabildiğine bir bakalım. Bu durumda;

Haberin Devamı

Ø İnternet aracılığı ile SGK hizmet dökümü işlemlerinizi yapabilmek için, başlangıç olarak, www.turkiye.gov.tradresine giriş yapınız.

Ø Sonrasında, burada karşınıza çıkan sayfanın üst bölümünün sağında "E-Hizmetler"başlığı adı ile düzenlenmiş bölüme geliniz.

Ø Daha sonra, yeni açılan platformun sol tarafında bulunan harfleri göreceksiniz.

Ø Bu işleminizin daha kısa sürmesi için buradaki harfler arasından "S"harfini seçebilirsiniz.

Ø Burada açılacak olan seçeneklerden "Sosyal Güvenlik Kurumu"seçeneğine geliniz.

Ø Daha sonra buradan, "4A Hizmetler""4B Hizmetler""4C Hizmetler"şeklinde düzenlenmiş başlıklardan bağlı olduğunuz kurumunuza göre seçiminizi yapınız.

Ø Son olarak ise, e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı sistemdeki ilgili alanlara yazınız.

SGK Sorgulamaişlemleri

Sosyal Güvenlik Kurumu, vatandaşlara, doğumundan ölümüne kadar, hatta ölümünden sonra da geriye kalan hak sahiplerine sağlık, sigorta ve sosyal yardım alanlarında, “Kaliteli, adil, kolay erişilebilir, insan odaklı hizmet veren, aktüeryal ve mali açıdan sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemini yürütmek ve geliştirmek” misyonu doğrultusunda hizmetlerini sunmaktadır.

Haberin Devamı

Tüm bu hizmetler 5502 sayılı Kanunun 4. maddesine göre belirlenen Genel Kurul, Yönetim Kurulu ve Başkanlık organları ile birlikte gerçekleştirilmektedir. Sosyal güvenlik sistemi; iş kazası ve meslek hastalığı, hastalık ve analık sigorta kollarını kapsayan kısa vadeli sigorta kolları ile, malullük, ölüm ve yaşlılık sigorta kollarını kapsayan uzun vadeli sigorta kollarından oluşmaktadır. İşte tüm bu konular hakkında bilgi sahibi olmak istediğinizde kullanabileceğiniz bir uygulama olan SGK sorgulama işlemleri, artık internet aracılığı ile de biz vatandaşların hizmetine sunulmuş durumdadır. O zaman şimdi, SGK sorgulama işlemlerinin internet aracılığı ile nasıl yapılabildiğine bir bakalım. Bu durumda;

Ø İnternet aracılığı ile SGK sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için,ilk önce internetten www.turkiye.gov.trsitesine giriş yapınız.

Haberin Devamı

Ø Daha sonra e-devlet şifrenizi istenilen bölüme yazınız.

Ø Açılan sayfanın sağ kısmında yer alan "E-Hizmetler" sekmesine tıklayınız.

Ø Yeni açılan sayfanın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) seçeneğinden kimlik doğrulama işleminizi gerçekleştirdikten sonra SGK sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

SSK Sorgulama işlemleri

Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olarak hizmetlerine devam eden Sosyal Sigortalar Kurumu yani kısaca SSK, son zamanlarda 4A ismi ile de bilinmektedir. Bazı vatandaşlar, SGK’nın SSK koluna bağlı olarak işe giriş yapabilir ya da yine bu kuruma bağlı olarak emekli olabilirler. SSK sorgulama işlemleri de, bu kuruma bağlı olarak çalışan ya da çalışmış olan vatandaşların, kurumları ile ilgili merak ettikleri bilgilere ulaşmalarına yardımcı olmaktadır.

SSK sorgulama işlemleri; eğer SSK birimine bağlı olarak çalışan ya da çalışmış olan bir vatandaş iseniz, sigortanızın yatıp yatmadığı, bunun yanısıra, sigorta primlerinizin ne kadar tutar üzerinden yattığı gibi bilgilere ulaşabilirsiniz. Üstelik SSK sorgulama sisteminde bulunan bu gibi işlemlerinizi, internet aracılığı ile de yapabilmeniz mümkün olacaktır.O zaman şimdi, SSK (4A) sorgulama işlemlerinin internet aracılığı ile nasıl yapılabildiğine bir bakalım. Bu durumda;

Haberin Devamı

§ İnternet aracılığı ile SSK (4A) sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için,e-devlet kapısı sistemi kanalı ile ve sonraburada e-devlet şifresi kullanılarak yapılan SSK (4A) sorgulaması işlemleriniz için, e-devlet kapısı sistemi üzerinden, e-devlet şifresi kullanılarak yapılan SGK sorgulaması işlemleri ile aynı şekildedir.

§ Tabi burada farklı olarak, işlem yapmak istediğiniz bölümü seçerken SGK yerine SSK ya da diğer ismi ile4A bölümünü seçmeniz yeterli olacaktır.