Gündem Türk bayrağı fotoğraflarla dalgalanacak

Türk bayrağı fotoğraflarla dalgalanacak

03.04.2017 - 16:46 | Son Güncellenme:

Türkiye Emekli Subaylar Derneği ve Anadolu Fotoğraf Dergisi, Türk bayrağının güzelliğini fotoğraf sanatıyla anlatanlar için bir yarışma düzenledi. Yarışmada 5 dalda dereceye girenlere Mardin’de terör örgütünün şehit ettiği Fatih Safitürk, kumpas davalarında hayatını kaybeden Yarbay Ali Tatar, Tümamiral Cem Aziz Çakmak, Albay Murat Özenalp ve bombalı saldırıda kaybettiğimiz Mustafa Küçük gibi isimler anısına ödüller verilecek.

Türk bayrağı fotoğraflarla dalgalanacak

Türk bayrağının görsel güzelliğini ve barındırdığı anlamını fotoğraflarla anlatılacak. Dünyanın neresinde çekilirse çekilsin içinde Türk bayrağı barındıran fotoğrafların katılabildiği yarışmanın ödüllerini geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) verecek. Bu yıl 2 binden fotoğrafın katıldığı yarışmaya Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, Sureti Alem Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği, Edremit Fotoğraf Sanatı Derneği, Deniz Harp Okulu 1983 mezunları ve Mardin Artukbey firması da destek veriyor. Yarışmanın ödülleri ise çok anlamlı isimler anısına verilecek. FETÖ kumpası sonunda hayatlarını kaybeden Tuğamiral Cem Aziz Çakmak, Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp, Öğretmen Yarbay Ali Tatar, 2016’da terör örgütünün şehit ettiği Mardin Derik Kaymakamı Fatih Safitürk ve Ankara Merasim Sokakta askeri servislere düzenlenen hain saldırıda şehit olan Mustafa Küçük adına ödül verilecek. Deniz astsubay Ömürcan Yerli koordinasyonunda ki yarışmaya başvurular 11 Nisan’a kadar sürecek.

Haberin Devamı

Merhum amiral Cem Çakmak’ın eşi Sevgi Çakmak, “Cem’in adının Türk donanmasında ki bir savaş gemisinde yaşamasını çok istiyoruz. O’nun adına şanlı Türk bayrağının konu olduğu fotoğraf yarışmasında görmekte büyük gurur. Cem, bayrağı, vatanı ve milletiyle her zaman gurur duyan bir askerdi. Katılımcıların ilgi göstermesi bizi mutlu ediyor” dedi.